متخصص بیماری های عفونی چطور می تواند از آسیب به قلب و سیستم گوارش بیمار را در امان نگه دارد؟

بیماری‌های عفونی از بیماری‌های شایع در سطح جهان است. اصولا به بیماری‌هایی که توسط باکتری، ویروس، قارچ و انگل‌ها در بدن ایجاد می‌شود بیماری‌های عفونی گفته می‌شود.

عنوان این مقاله به در امان ماندن قلب و سیستم گوارش شخصی که به بیماری‌های عفونی مبتلا شده توسط پزشک اشاره دارد و در این مقاله قصد بررسی چگونگی این موضوع را داریم.

پیش از هر چیز به بررسی وظایف متخصص گوارش، دکتر قلب و متخصص عفونی و فعالیت ایشان می‌پردازیم.

مشکلات عفونی

وظایف یک متخصص گوارش شامل چه مسائلی است؟

یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین دستگاه‌های بدن دستگاه گوارش است. این دستگاه وظیفه‌ی تامین انرژی بدن از طریق تغذیه را به عهده دارد. حال گاهی در دستگاه گوارشی اختلالاتی به وجود آمده و موجب مشکلاتی در هضم، جذب و دفع مواد غذایی بدن شود.

در این سیستم تمام اعضا باید به درستی کار خود را انجام دهند و در صورت اشکال در عملکرد یک عضو ممکن است مشکلات گوارشی مختلفی به وجود آید.

مشکلات عفونی

وظیفه متخصص گوارش معاینه بیمار و درمان چنین مشکلاتی است.

کاری که یک متخصص گوارش انجام می‌دهد می‌تواند تشخیص انواع بیماری‌های گوارشی به وسیله معاینه و یا آزمایش، فیزیولوژی سیستم گوارشی، درمان انواع اختلالات گوارشی و استفاده از تجهیزاتی در زمینه گوارش مانند آندوسکوپی باشد.

آندوسکوپی نیز یکی از راه‌های معاینه بیمار توسط متخصص گوارش است که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عمل توسط متخصص و به وسیله لوله‌ای که وارد بدن می‌شود و در آن دوربین کوچکی قرار دارد انجام می‌شود.

معمولا بیماران باید پس از مشاهده علائمی مانند دل درد و مشکلات گوارشی به متخصص گوارش مراجعه کنند.

وظایف دکتر قلب چیست؟

حتما شنیده اید که قلب حیاتی‌ترین عضو بدن است. این عضو می‌باید در سلامت کامل فعالیت کند تا شخص مشکل یا حس بدی را تجربه نکند. همان‌گونه که می‌دانید قلب وظیفه پمپاژ خون به اعضای دیگر بدن را دارد از این رو در صورت اشکال در کار قلب اعضای دیگر نیز آسیب می‌بینند.

دکتر قلب نیز وظایف مشخصی دارد. انجام عمل‌های جراحی قلب و عروق به عهده این دکتر نیست اما تشخیص لزوم عمل جراحی برای بیمار از وظایف دکتر قلب است و انجام عمل توسط یک جراح انجام می‌شود.

پیش از هر چیز وظیفه یک دکتر قلب معاینه بیمار است. در صورت لزوم دکتر به معاینات خود اکتفا نکرده و شخص را به انجام آزمایشات خاصی ارجاع می‌دهد. بعضا دکتر قلب در این مرحله نظر خود را بیان نمی‌کند و برای اطمینان تا دریافت پاسخ آزمایش منتظر می‌ماند.

در بعضی موارد نیز پزشک پیش از انجام معاینات فیزیکی خود، آزمایش را برای بیمار تجویز می‌کند.

وظایف متخصص عفونی چیست؟

بیماری‌های عفونی اساسا بیماری‌هایی هستند که در اثر عواملی مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و ویروس‌ها پدید می‌آیند. انتقال این بیماری‌ها می‌تواند توسط اشخاص، جانوران، غذا یا آب آلوده انجام شود.

هنگامی که شخص به متخصص عفونی مراجعه می‌کند مانند هر متخصص دیگری متخصص بیماری‌های عفونی نیز به معاینه‌ی اولیه می‌پردازد. هنگامی که شخص وضعیت خود را برای متخصص شرح می‌دهد او بیماری احتمالی، شدت، ماهیت و نهایتا راه مدیریت بیماری را تشخیص می‌دهد.

سپس متخصص به معاینه فیزیکی بیمار می‌پردازد. فاکتورهای مورد بررسی عموما شامل: بررسی دمای بدن بیمار، میزان ضربان قلب، فشار خون و تنفس بیمار است. همچنین متخصص اعضای مورد نیاز را در بدن معاینه می‌کند.

یک متخصص بیماری‌های عفونی اغلب به بررسی و درمان بیماری‌های گرمسیری، عفونت های قارچی، باکتریایی و ویروسی می‌پردازد.

این متخصصین باید در دانشگاه دوره‌های پایه پزشکی، کارآموزی، رزیدنتی و دوره تخصصی را با موفقیت بگذرانند تا به بازار کار در این زمینه وارد شوند.

متخصص بیماری های عفونی چه تاثیری در سلامت قلب و سیستم گوارش دارد؟ و چگونه؟

سیستم گوارشی و قلب از جمله اعضای در خطر هنگام وجود بیماری‌های عفونی در یک بدن هستند. در صورت بروز عفونت در قلب زندگی بیمار به خطر می‌افتد. در مورد سیستم گوارشی نیز یک عفونت در این سیستم می‌تواند مشکلاتی را به بار آورد. یک متخصص بیماری‌های عفونی باید مانع عفونی شدن قلب و سیستم گوارشی یا ممانعت از آسیب آنها در بیمار شود تا به مشکلات بیمار افزوده نشود و باعث افزایش استرس و نگرانی در بیمار نشود.

ما نیز سعی داشتیم تا شما را با فعالیت‌های متخصص بیماری‌های عفونی، دکتر قلب و متخصص گوارش و تاثیر یک متخصص عفونی برای در امان ماندن قلب و سیستم گوارشی در بیماران عفونی آشنا کنیم.

قطعا متخصص عفونی تمام تلاش خود را جهت عدم سرایت عفونت به اعضای حیاتی مانند قلب و سیستم گوارشی انجام می‌دهد. چرا که این اتفاق ممکن است عواقب بسیار بدی داشته باشد.

به عنوان مثال بیماری اندوکاریت عفونی که در درون شامه یا بافت داخل حفره‌های قلب به وجود می‌آید، این بیماری باعث اختلال در دریچه‌های درون شامه می‌شود. اندوکاریت عفونی از بیماری‌های کاملا جدی و ممکن است خطرناک برای سلامتی یا حتی جان شخص باشد.

برای این بیماری درمان‌هایی مانند استفاده از آنتی بیوتیک در بخش دارویی یا عمل جراحی استفاده می‌شود. می‌توان با رعایت نکات بهداشتی از این بیماری جلوگیری کرد.

۳.۳/۵ (۳ نظر)

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
0 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا