بارداری در سن بالا | عوارض و مشکلاتی که باید از آن آگاه باشید

بارداری در سن بالا چه عوارضی به همراه دارد؟

فهرست مطالب

بارداری در سن بالا، همه چیزهایی که باید بدانید

از نظر اصول پزشکی منظور از بارداری در سن بالا، بارداری در سن بالای ۳۵ سالگی است. اگرچه اکثر خانم‌ها می‌توانند بعد از ۳۵ سالگی یا حتی ۴۰ سالگی باردار شوند و فرزند سالمی به دنیا بیاورند، اما این مسئله به این معنی نیست که نباید به راه‌های هوشمندانه فکر کرد و با دقت بیشتری به‌دنبال انجام انواع تست و روش‌های غربالگری نبود. اقدامات زیادی وجود دارد که می‌توانید برای داشتن یک بارداری سالم برای خودتان و فرزندتان انجام دهید.

اگرچه تحقیقات اخیر فواید بارداری در سنین بالا را بررسی کرده‌اند اما نمی‌توان عوارض بارداری در سن بالا مانند زایمان زودرس، نقایص مادرزادی و چندقلو باردار شدن را نادیده گرفت. بنابراین، اگر سن شما بیش از ۳۵ سال است، حتما آزمایش‌های غربالگری قبل از تولد را انجام دهید تا ببینید آیا کودک شما در معرض خطر نقص‌های مادرزادی خاصی است یا خیر.

تجربه نشان داده است که زنان بالای ۳۵ سال ممکن است برای باردار شدن مشکل داشته باشند و کمی سخت‌تر از زنان ۲۰ تا ۳۰ سال در همان تلاش‌های چند ماهه باردار شوند. در واقع افزایش سن باعث کاهش قدرت باروری می‌شود. به‌همین‌دلیل، گاهی برای بارداری سریع در سن بالا، نیاز به تداخلات پزشکی است.

یک تحقیق معتبر که عوارض بارداری را در بین زنان ۱۸ تا ۳۴ سال، ۳۵ تا ۴۰ سال و ۴۰ سال به بالا مقایسه کرده است اعلام کرد که با افزایش سن، افزایش اندکی در اکثر عوارض مربوط به بارداری و زایمان مشاهده می‌شود. این محققان افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری، جفت سرراهی، موقعیت بریچ نوزاد که مانع از زایمان طبیعی می‌شود، زایمان سزارین اورژانسی، خونریزی پس از زایمان، زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد و وزن بالا نوزاد هنگام تولد را شناسایی کردند.

ازآنجایی‌که به نظر می‌رسد اخیرا روند به سمت بارداری در سن ۳۸ تا ۴۶ سالگی رفته است، در این مطلب قصد داریم شما را با علائم بارداری در سن بالا، بارداری در سنین بالا و مشکلات آن، عوارض حاملگی در سنین بالا و نکات قابل توجه در زمینه مراقبت‌های لازم برای بارداری در سن بالا آشنا کنیم.

فواید بارداری در سن بالا

مطالعات نشان می‌دهند که افراد ممکن است به دلایلی پدر و مادر شدن را تا ۳۵ سالگی یا بالاتر به تعویق بیندازند. از این دلایل می‌توان به رسیدن زنان به سطوح تحصیلات عالی، ایجاد شغل، وجود روش‌های بهبودیافته پیشگیری از بارداری، طولانی بودن روند گزینه‌های باروری مانند آی وی اف (IVF) بعد از یک دوره طولانی ناباروری، تغییرات اجتماعی و فرهنگی که باعث شده زنان احساس آمادگی برای بچه‌دار شدن نداشته باشند، عدم امکان مراقبت از کودک، سیاست‌های غیرقابل انعطاف محل کار، وضعیت بد اقتصادی یا مسکن و بیکاری اشاره کرد.

فوائد بارداری در سن بالا

امروزه شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند ممکن است با به تعویق انداختن فرزندآوری به خودتان و کودکتان لطف کنید. چراکه:

  • مادران مسن‌تر تحصیلات بهتر و درآمد بیشتری دارند، بنابراین ممکن است شرایط بهتری نسبت به مادران جوان برای فرزند خود فراهم کنند.
  • مادران مسن‌تر دقت نظر بیشتری روی روند بارداری، زایمان و تربیت فرزند خود دارند.
  • فرزندانی که از مادران ۳۵ سال به بالا به دنیا می‌آیند، ممکن است در نهایت سالم‌تر، سازگارتر و تحصیل‌کرده‌تر باشند.

در مطلبی با عنوان بارداری در سن ۴۸ سالگی نی نی سایت، به نکات جالبی در این زمینه اشاره شده است.

بارداری در سن بالا، عوارض و مشکلات

جالب است بدانید که همه خانم‌ها هنگام تولد چندین هزار تخمک نابالغ دارند. هر بار پس از پایان سیکل قاعدگی یکی از این تخمک‌ها بالغ شده و آزاد می‌شود. به‌همین‌دلیل، تاخیر در ساعت بیولوژیکی بدن مادران باعث بارور شدن با یک تخمک مسن‌تر می‌شود.

اگرچه افزایش سن تخمک خطر ناباروری، ناهنجاری ژنتیکی جنین و مشکلات دیگر را افزایش می‌دهد اما این مسئله به این معنی نیست که بارداری در سن ٣٨ سالگی به بعد منجر به تولد یک نوزاد ناسالم می‌شود. سن ۳۵ سالگی صرفاً سنی است که برخی از خطرات بارداری در آن ارزش بحث و بررسی بیشتری دارند. از مهم‌ترین مشکلات مربوط به بارداری در سنین بالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مشکلات باروری در سن بالا

 با افزایش سن زنان، به‌دلیل کاهش تعداد تخمک‌های باقیمانده و کاهش کیفیت آن‌ها، احتمال باردار شدن آن‌ها کاهش می‌یابد. در واقع از سن ۳۵ سالگی به بعد، تخمک‌هایی که دارید به‌راحتی توسط اسپرم مرد بارور نمی‌شوند. همچنین با افزایش سن، باروری در مردان به‌دلیل کاهش تعداد اسپرم، تحرک و حجم منی کاهش می‌یابد. این عوامل مرتبط با سن در کنار هم می‌توانند باردار شدن را برای زنان دشوارتر کند.

مشکلات باروری

اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید و به مدت ۶ ماه برای باردار شدن تلاش کرده‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید. او ممکن است از درمان‌های محرک باروری استفاده کند که می‌توانند به شما برای باردار شدن کمک کنند.

یک مطالعه معتبر که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد که در میان زنانی که لقاح مصنوعی دریافت کرده‌اند، ۷۴ درصد از افراد زیر ۳۱ سال در عرض یک سال باردار شدند. این میزان به ۶۱ درصد در افراد بین ۳۱ تا ۳۴ سال و به ۵۴ درصد در زنان ۳۵ ساله و بالاتر کاهش یافت. بنابراین، نمی‌توان تاثیر افزایش سن برای کم شدن قدرت باروری را نادیده گرفت!

ابتلا به دیابت بارداری یا داشتن سابقه ابتلا به دیابت در بارداری در سن بالا

زنان مسن بیشتر احتمال دارد که قبل از بارداری مبتلا به دیابت شده باشند یا در دوران بارداری به دیابت مبتلا شوند. هر دو این مشکلات باعث افزایش قند خون یا گلوکز می‌شوند. قند خون بیش‌ازحد می‌تواند به اندام‌های بدن شما از جمله رگ‌های خونی، اعصاب، چشم‌ها و کلیه‌ها آسیب برساند.

به‌همین‌دلیل در صورت عدم درمان، دیابت می‌تواند منجر به عوارض جدی از جمله نقص مادرزادی، رشد بیش‌ازحد جنین (تولد کودکی با وزن خیلی زیاد)، سقط جنین و پره‌اکلامپسی شود. دیابت بارداری در سن بالا را جدی بگیرید!

ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری (پره‌اکلامپسی) یا داشتن سابقه ابتلا به فشار خون بالا در بارداری در سن بالا

مشکل فشار خون زمانی رخ می‌دهد که به دلایل مختلفی خون به دیواره رگ‌های خونی نیروی بیش‌ازحدی وارد کند. احتمال اینکه یک خانم بعد از ۳۵ سال به بیماری فشار خون بالا مبتلا شود، بیشتر است.

پره‌اکلامپسی ممکن است بعد از هفته بیستم بارداری یا درست بعد از بارداری اتفاق بیفتد. علائم پره‌اکلامپسی شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییر در بینایی و سردردهای شدید است. بهتر است بدانید که بارداری در سن ۴۰ به بالا با خطر بیشتر ابتلا به پره‌اکلامپسی همراه است.

خطرات ژنتیکی و نقایص مادرزادی از مشکلات بارداری در سن بالا

یکی از مهمترین مشکلات و مضرات بارداری در سن بالا، نقایص مادرزادی جنین مانند سندروم داون یا مونگولیسم است. در واقع نقایص مادرزادی شرایطی هستند که در هنگام تولد با نوزاد وجود دارند.

خطرات ژنتیکی و نقایص مادرزادی

یک نقص مادرزادی می‌تواند شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می‌دهد. در نتیجه روی سلامت کلی، نحوه رشد بدن یا نحوه عملکرد بدن موثر است. طبق آمار، زنان مسن بیشتر از زنان جوان احتمال دارد که نوزادی با نقص مادرزادی داشته باشند.

اصولا برخی از خطرات ژنتیکی با افزایش سن زنان بیشتر در بارداری ظاهر می‌شوند. به عنوان مثال، سرعت تولد نوزاد مبتلا به سندرم داون با افزایش سن مادر افزایش می‌یابد. درحالی‌که احتمال تولد جنین مبتلا به سندرم داون از مادران ۲۵ ساله ۱ در ۱۰۶۴ است، این میزان در مادران ۳۰ ساله به ۱ در ۶۸۶ و در مادران ۳۵ ساله به ۱ در ۲۴۰ افزایش می‌یابد. در مورد بارداری در سن ۴۰ سالگی، احتمال ابتلا به سندرم داون به ۱ در ۵۳ و در بارداری در سن ۴۶ سالگی به ۱ در ۱۹ می‌رسد.

اخیرا یک مطالعه معتبر به بررسی این موضوع پرداخته است که چرا مادران مسن‌تر در معرض خطر بالاتری برای به دنیا آوردن کودکانی با ناهنجاری‌های مادرزادی هستند. محققان آن دریافتند که فرآیند ژنتیکی نوترکیب می‌تواند مسئول افزایش خطر بیماری‌هایی مانند سندرم داون باشد. اختلال ژنتیکی که در آن نوزاد بیش از ۲ عدد کروموزم ۲۱ دارد.

 نوترکیبی فرآیندی است که در آن جفت کروموزوم‌ها قبل از جدا شدن، مواد ژنتیکی خود را مبادله می‌کنند. این تیم دریافتند که در مادران مسن‌تر، فرآیند نوترکیبی ممکن است به‌خوبی تنظیم نشود. در نتیجه منجر به بروز تعداد کروموزوم‌های غیرطبیعی در سلول‌های جنسی یا بازآرایی‌های کروموزومی غیر نرمال می‌شود.

زایمان زودرس از مشکلات بارداری در سن بالا

منظور از زایمان زودرس، تولد جنین قبل از ۳۷ هفتگی است. نوزادان نارس نسبت به نوزادانی که به‌موقع به دنیا می‌آیند بیشتر در بدو تولد و در مراحل بعدی زندگی دچار مشکلات سلامتی به‌خصوص مشکلات تنفسی می‌شوند.

زایمان زودرس

وزن کم نوزاد هنگام تولد از خطرات بارداری در سن بالا

بارداری در سن بالا خطر تولد نوزادانی با وزن کمتر از ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم را افزایش می‌دهد. جالب است بدانید که وزن طبیعی نوزادان هنگام تولد بین ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم تا ۴ کیلو و ۲۰۰ گرم است.

چندقلوزایی در بارداری در سن بالا

احتمال چندقلو باردار شدن در زنان مسن بیشتر از زنان جوان است. این مسئله می‌تواند به خودی خود به‌دلیل تغییرات در هورمون‌های شما به‌دلیل افزایش سن باشد. البته در اثر برخی از درمان‌های باروری نیز احتمال چندقلوزایی افزایش پیدا می‌کند.

چندقلویی مشکلاتی مانند زایمان زودرس، پره‌اکلامپسی، دیابت بارداری و مشکلاتی در رشد جنین‌ها ایجاد می‌کند. اگر برای کمک به باردار شدن از درمان‌های محرک باروری استفاده می‌کنید، با پزشک خود در مورد این مشکل صحبت کنید. به‌خصوص اگر تاکید شما روی تولد یک فرزند باشد.

افزایش احتمال نیاز به زایمان سزارین در بارداری در سن بالا

سزارین جراحی است که در آن کودک شما از طریق برشی که پزشک در شکم و رحم شما ایجاد می‌کند به دنیا می‌آید. مانند هر جراحی، سزارین با خطراتی مانند عفونت و واکنش به بیهوشی عمومی همراه است. هر چه سن شما بالاتر باشد، احتمال بروز عوارض بارداری که انجام سزارین را ضروری می‌کنند، بیشتر می‌شود.

گاهی مادران قدرت انتخاب میان زایمان طبیعی و سزارین در بارداری‌های با سن بالا را ندارند. به‌خصوص اگر بارداری دوم در سن بالا رخ دهد.

سقط جنین از مشکلات بارداری در سن بالا

خطر سقط جنین به‌تدریج با افزایش سن مادر افزایش می‌یابد. طبق اصول پزشکی منظور از سقط جنین، مرگ نوزاد قبل از هفته بیستم بارداری در رحم است.

سقط جنین

معمولا بارداری زنان ۴۰ تا ۴۴ سال با خطر بالای سقط همراه است. اخیرا یک تحقیق منتشر شده نشان داد که خطر سقط جنین برای زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله حدود ۸.۹ درصد است و برای افراد بالای ۴۵ سال به ۷۴.۷ درصد افزایش می‌یابد. تصور می‌شود که کاهش کیفیت تخمک‌ در سن بالا عامل افزایش نرخ سقط جنین است.

مرده‌زایی از مشکلات بارداری در سن بالا

طبق اصول پزشکی، منظور از مرده‌زایی مرگ نوزاد بعد از هفته بیستم بارداری در رحم است. احتمال مرده‌زایی در زنان مسن بیشتر از زنان جوان است. یک بررسی سیستماتیک منتشر شده در مجله انجمن پزشکی کانادا نشان داد که مرده‌زایی در زنان مسن‌تر حدود ۱.۲ تا ۲.۲۳ برابر بیشتر است.

مطالعه دیگری که ۳۸۵۱۲۰ خانم باردار را در بریتانیا بررسی کرد، نشان داد که نرخ مرده‌زایی برای زنان ۱۸ تا ۳۴ ساله ۴.۷ در ۱۰۰۰، برای خانم‌های ۳۵ تا ۴۰ ساله ۶.۱ در هر ۱۰۰۰ و برای زنان ۴۰ سال به بالا ۸.۱ در ۱۰۰۰ است. بنابراین بارداری در سن ۴۸ سالگی با بیشترین خطر مرده‌زایی همراه است.

علاوه بر این، مشخص شده است که نرخ مرده‌زایی در خانم‌های ۳۵ سال به بالایی که می‌خواهند فرزند خود در سن بالا به دنیا بیاورند، بیشتر است. دلایل افزایش نرخ مرده‌زایی با افزایش سن مادر در حال حاضر نامشخص است.

سایر خطرات مرتبط با بارداری در سن بالا

یک مطالعه معتبر در کنفرانس بین‌المللی سکته مغزی آمریکا در سال ۲۰۱۶ نشان داد که در مقایسه با زنانی که در سنین پایین‌تر بارداری را پشت سر می‌گذارند، زنان باردار بالای ۴۰ سال در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک، سکته مغزی هموراژیک، حمله قلبی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

تحقیقات اخیر ثابت کرده‌اند که زنان بالای ۳۵ سال بیشتر با عوارض زایمان روبه‌رو می‌شوند. زیرا مشخص شده است با افزایش سن ویژگی‌های انقباض ماهیچه‌ای در رحم مختل شده، حساسیت سلول‌ها به هورمون اکسی‌توسین کمتر شده و تعداد میتوکندری‌ها کاهش می‌یابد. همه این‌ها نشان می‌دهند که عضلات رحم کمتر قادر به انقباض مناسب هستند.

حتی بروز تغییراتی در سیگنال‌دهی پروژسترون باعث تاخیر در زایمان می‌شود. این تغییرات فیزیولوژیکی و سلولی منجر به اختلال در عملکرد زایمان می‌شوند.

نکاتی که باید پیش از بارداری در سن بالا به آن‌ها توجه کنید

اگر سن شما ۳۵ سال یا بالاتر است و قصد بارداری دارید، لازم است کارهای زیر را انجام دهید تا میزان خطرات احتمالی را کاهش دهید:

  • یک معاینه قبل از بارداری انجام دهید. در معاینه خود با پزشک خود در مورد سلامت کلی، سبک زندگی و نگرانی‌های خود در مورد باردار شدن صحبت کنید. همچنین اطلاعاتی در مورد سابقه پزشکی، واکسیناسیون‌های مورد نیاز و داروهایی که مصرف می‌کنید ارائه دهید.
  • برای درمان هرگونه بیماری که دارید، مانند دیابت، فشار خون بالا و افسردگی اقدام کنید.
  • هر روز یک قرص مولتی‌ویتامین حاوی ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک مصرف کنید. این ویتامین برای پیشگیری از بروز نقص‌های مادرزادی در مغز و ستون فقرات جنین و نقایص مادرزادی در دهان کودک به نام شکاف لب و شکاف کام لازم است.
  • برای رسیدن به وزن مناسب قبل از بارداری، غذاهای سالم بخورید و هر روز فعالیت‌های فعالی انجام دهید.
  • سیگار نکشید و الکل ننوشید.
  • استفاده از برخی مواد شیمیایی، مانند محصولات پاک‌کننده و رنگ، ممکن است شانس شما را برای داشتن نوزادی با نقص مادرزادی افزایش دهد.
  • استرس خود را کاهش دهید.

آیا برای بارداری در سن بالا، نیاز به آزمایشات ویژه قبل از تولد نوزاد است؟

با توجه به خطرات، مشکلات و عوارض ذکر شده، بهتر است در مورد بارداری‌های بعد از سن ۳۵ سالگی برای انجام سونوگرافی‌های منظم و آزمایش‌های غربالگری تاکید بیشتری شود. نیاز است علاوه بر سونوگرافی روتین در هر ماه، سونوگرافی کالر داپلر نیز در سه ماهه دوم و سوم انجام شود.

از انواع آزمایش‌های غربالگری می‌توان به غربالگری DNA جنین بدون سلول یا غربالگری خون مادر اشاره کرد. در این آزمایش خون شما را بررسی می‌کنند تا ببینند آیا کودک شما در معرض خطر نقص‌های مادرزادی خاص است یا خیر.

اگر نتایج آزمایش غربالگری شما نشان می‌دهد که کودک شما ممکن است در معرض خطر برخی از نقص‌های مادرزادی باشد، ممکن است لازم باشد آزمایش‌های تشخیصی مانند نمونه‌برداری از پرزهای کوریونی و آمنیوسنتز انجام دهید. این آزمایش‌ها می‌توانند با اطمینان به شما بگویند که آیا کودک شما نقص مادرزادی دارد یا نه. با پزشک متخصص زنان و زایمان در مورد ضرورت انجام این آزمایشات با توجه به شرایط خود صحبت کنید.

نکاتی که باید در حین بارداری در سن بالا به آنها دقت کنید

توجه به اصول زیر در شرایط بارداری در سن بالا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند:

  • محض اینکه متوجه شدید باردار هستید، اولین ویزیت مراقبت‌های دوران بارداری خود را انجام دهید.
  • به درمان بیماری‌های قبلی خود مانند دیابت و فشار خود ادامه دهید. با توجه به اینکه لازم است از یک داروی ایمن‌تر در دوران بارداری استفاده کنید.
  • به میزان مناسب وزن اضافه کنید.
  • غذاهای سالم حاوی کلسیم، اسید فولیک، آهن و ویتامین دی بخورید، ویتامین دوران بارداری خود را مصرف کنید و هر روز فعالیت بدنی مانند پیاده‌روی داشته باشید.
  • سیگار نکشید، الکل ننوشید.

مطمئنا توجه به نکات ذکر شده، خطر بروز عوارض بارداری در سن بالا را به حداقل می‌رساند.

بارداری در سن بالا از نظر طب سنتی

متخصصان طب سنتی تاکید زیادی به بارداری در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی دارند. در واقع بارداری در سن بالا در طب سنتی تایید نمی‌شود. چراکه خطر تولد نوزاد نارس و دارای مشکلات مادرزادی زیاد است. از طرفی مادر نیز تحت خطرات و مشکلات بالینی بیشتری قرار می‌گیرد.

البته اخیرا داروهای گیاهی زیادی برای درمان مشکلات بارداری در سن بالا عرضه است. می‌توانید در این زمینه با یک پزشک متخصص طب سنتی صحبت کنید.

بارداری در سن بالا از نظر طب سنتی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت بروز علائمی مانند موارد زیر احتمال بروز یکی از عوارض بارداری در سن بالا وجود دارد:

  • خونریزی یا لکه بینی
  • احساس درد شدید در ناحیه شکم
  • کاهش یا عدم تحرک جنین به‌خصوص از هفته ۲۸ ام به بعد
  • افزایش قند خون یا فشار خون

در چنین شرایطی حتما به پزشک مراجعه کنید. خوشبختانه امروزه با مراقبت‌های مناسب در قبل، حین و بعد از بارداری، بسیاری از زنان بالای ۳۵ سال می‌توانند بارداری و زایمان موفقی داشته باشند.

درصورتی‌که به دلیل شرایط بارداری امکان مراجعه حضوری را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم از صدها پزشک آنلاین زنان و زایمان یا اورولوژی پذیرش ۲۴ مشاوره آنلاین تلفنی و متنی بگیرید. مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاوره‌های بهترین دکتر آنلاین زنان و زایمان برای درمان استفاده کنید.

۲.۹/۵ (۱۱ نظر)

منبع
www.mayoclinic.orgwww.verywellfamily.comwww.verywellfamily.comwww.marchofdimes.orgwww.webmd.comwomen.texaschildrens.org

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
18 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عقیله بچاری
عقیله بچاری
30 روز قبل

من ۴۱ سالمه باردارشدم الان ۳۵ هفته ام امروزتموم شد بارداری تواین سن برای من خیلی سخت بود وکلی آزمایش وسونو دادم وهمش باید استراحت میکردم شرایطش خیلی سخته ولی مرتبط ویتامین D3وفولیک اسید وکلسیم ومولتی ویتامین میخوردم باتجویز پزشک به غیر ازآمپولهای زیر جلدی روزانه می زدم وشبها آسپرین میخورم شیاف استفاده می‌کردم هرشب اول بارداری سویق باشیر می خوردم وهمه اش غذاهای سالم مخصوصا گوشت بره که باید بخورم ی سری غذاها ونوشیدنی ها حذف کردم چون باعث سقت جنین می شدن وبااین حال دکترم گفت زایمان زودرس داری وباید استراحت مطلق داشته باشی واقعا خیلی برای من سخته الانم نمیدونم آیا میتونم زایمان طبیعی بچه روبیارم یانه برام دعاکنید منم توکلم به خداوائمه اطهار متوسل شدم کسانی که بچه دارن خداروشکرکنن وهمین بچه هاروسرسامون بدید وبه ی جایی برسونید بهتره وکسانی که کلا بچه ندارن اقدام کنن اگه ضعیف هستن ی دارویی هست که زن وشوهر بخورن زودبچه دارمیشن داروی آفرودیت قرص وشربتش هست خانم هابعداتمام قرص بعدش قرص نمیخورن تاپریودبشن وتمام شدن دوباره شروع کنن قرص خوردن حواستون باشه ۳ ماه بخورید وآزمایش بدهید ممکنه باردارباشید

عباس
عباس
2 ماه قبل

سلام همسرم بعداز گرفتن داروهای ivf
شدیدا تیک عصبی گرفت طوری که گردن دست و پا هایش در هنگام ابتدای خواب شدیدا حرکت غیرارادی داشت و یکسال ادامه داشت بیمارستان ادعا کرد از اثرات دوز بالای هورمون هاست آیا این صحیح است تشکر

زری
زری
3 ماه قبل

سلام ۳۰ سالم یک بچه ۷ساله دارم نزدیک ۸ماه برای بارداری دوم اقدام کردم ولی هنوز جواب نگرفتم وترس از ناباروری دارم ممنون میشم راهنمایی کنید

سمانه
سمانه
11 ماه قبل

سلام ۴۶ ساله هستم همسرم ۳۶ . احتمال بارداری من بیشتر میشه ؟

زهرا
زهرا
1 سال قبل

سلام وخداقوت من ۳۶ سالم هست ۲پسر دارم ۱۷ساله ۱۲ساله باز می خوام بزارم بچه دار بشم از کند ذهنی وعقب افتادگی میترسم لطفاًمرا راهنمایی کنید ممنون میشم

مریم
مریم
1 سال قبل

سلام خانمی هستم ۴۵ ساله آیا میتوانم در این سن آی وی اف انجام بدهم؟

معصومه از شیراز
معصومه از شیراز
پاسخ به  مریم
1 سال قبل

م من خانمی هستم ۴۷ ساله پسرم ۹ سالش هس اقدام به بارداری کردم آیا مشکلی یا عقب ماندگی برآب بچه ندارد تو راخدا جواب بدید

ناشناس
ناشناس
پاسخ به  معصومه از شیراز
1 سال قبل

باسلام خانمی هستم ۳۹ساله بادوتا سزارین چسبندگی شکم آیا اگربارداربشم مشکلی پیش نمیاد

فاطمه
فاطمه
پاسخ به  ناشناس
1 سال قبل

خانمی هستم ۴۴ ساله که چند بار اقدام به بارداری کردم ولی نشده چرا؟ مشکل از کجا می تواند باشد.

سارا
سارا
پاسخ به  معصومه از شیراز
1 سال قبل

سلام خانمی ۴۷ساله هستم با احتمال بارداری برای فرزند دوم آیا خطرناک است؟

سارا
سارا
پاسخ به  سارا
1 ماه قبل

تمام مشکلات ناشی از خود بهداشت و درمان. زیاد رو مشورت با اینا حساب نکن. هر چی از دوا و دکتر دور باشی از بلا دوری. به خدا توکل کنید.

سمانه
سمانه
پاسخ به  معصومه از شیراز
1 ماه قبل

سلام الان باردارید

لیلا
لیلا
پاسخ به  معصومه از شیراز
13 روز قبل

تو دیگه فکر کفن باش

لیلا
لیلا
پاسخ به  لیلا
19 ساعت قبل

چقدر تو بیشعوری که چنین نظری دادی
اتفاقا بارداری توسن باباحداقل ازتنش ها بدور شده اون مادر وزندکی ارومتری داره چرا نباید بچه دار بشه
تو تعیین میکنی احمق جان

لاله
لاله
پاسخ به  مریم
1 سال قبل

باسلام خانمی ۴۶ساله تم شوهرم ۶۵ ساله ایا برایزبارداری به روش ای وی اف میتوانم‌صاحب دوقلوی سالم‌‌ بشم یاخطرداره یاابنکه مشکلات دیه داره لطفا منوراهنمایی کنید

سمانه
سمانه
پاسخ به  لاله
2 ماه قبل

من خانم ۴۲-ساله هستم دوسال پیش سقط داشتم بچه هام دوقلو بودن هردوبچه متاسفانه سقت شدن اقدام بارداری کردم دوتابچه دارم پسر۲۰ساله یه دختر۱۱ساله بعددوسال هنوزنتیجه نگرفتم لطفا برای باردارشدنم راهنمایم کنید

نسرین
نسرین
پاسخ به  سمانه
30 روز قبل

سلام وقت بخیر منم ۴۲ساله هستم ولی خیلی از بارداری وعقب افتادگی بچه میترسم اگه شما نتیجه گرفتین حتما اینجا ما رو راهنمایی کنید

فرناز
فرناز
پاسخ به  نسرین
4 روز قبل

سلام آزمایش آمینیوسنتز تست تشخیص قطعی عقب افتادگی است

دکمه بازگشت به بالا