خواص رزماری در درمان بیماری‌ها + روش مصرف

شاید تا به حال نام گیاه رزماری تحت عنوان گیاه شفابخش و معجزه‌گر به گوشتان خورده باشد و برایتان سوال پیش آمده باشد که خواص رزماری چیست و چرا به این گیاه توجه ویژه‌ای می‌شود؟ در ادامه همراه ما باشید تا با خواص گیاه رزماری آشنا شوید و از آن برای درمان و برطرف کردن بسیاری از مشکلات استفاده کنید.

رزماری چیست؟

رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis گیاه بومی نواحی مدیترانه است که از آن در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود، اما دلیل استفاده از این گیاه تنها بو و طعم خوب آن نیست، بلکه خواص بی‌نظیر آن باعث شده که این گیاه بسیار موردتوجه واقع شود.

رزماری را می‌توان از خانواده نعناع‌ها درنظر گرفت، با این تفاوت که نسبت به آن‌ها طبع گرم‌تر و مزه‌ی تلخ‌تر دارد. درواقع طعم این گیاه را می‌توان طعم گس بیان کرد که به غذاها، سس‌ها، خورشت‌ها، سوپ‌ها و کباب‌ها طعم بی‌نظیری می‌بخشد. اما خواص رزماری چیست؟

خواص رزماری در لاغری

خواص رزماری در لاغری از بارزترین و محبوب‌ترین خواصی است که می‌توان برای این گیاه درنظر گرفت. باید به این نکته اشاره کرد که بررسی‌های بسیاری روی این موضوع انجام شده و نتایج خواص رزماری در لاغری را ثابت کرده‌اند. حال شاید برای شما سوال پیش آید که رزماری به چه شکل در کاهش وزن اثر دارد؟

در پاسخ به سوال مطرح شده باید گفت که مصرف رزماری، چربی‌سوزی بدن را افزایش می‌دهد؛ بنابراین چربی‌های بدن کاهش پیدا می‌کنند و این موضوع به لاغری کمک خواهد کرد. باید متذکر شد که عصاره این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضد هیپروگلیسمی دارد که طبق بررسی‌های صورت گرفته این خواص منجر به کاهش وزن می‌شوند.

خواص رزماری برای سرماخوردگی

از خواص عصاره رزماری برای سرماخوردگی غافل نشوید. دقت داشته باشید که خاصیت ضدعفونی‌کنندگی از مهم‌ترین خواص رزماری است و همین موضوع باعث شده که از دمنوش این گیاه برای درمان برونشیت و سرماخوردگی استفاده کنند. البته شما می‌توانید با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا مطمئن شوید که این گیاه برای شما آسیبی به همراه نخواهد داشت.

توجه داشته باشید که این گیاه حاوی مقادیر بالایی از اسید رزمارینیک، اسید کافئیک، کارنوسول و بوتولیک که همگی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند است و به‌همین‌دلیل مصرف آن باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود. بنابراین پیشگیری از سرماخوردگی را نیز می‌توان از دیگر خواص رزماری درنظر گرفت.

خواص رزماری برای اعصاب

از دیگر خواص رزماری می‌توان به تاثیر آن بر اعصاب اشاره کرد. طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط متخصصین طب سنتی، این گیاه می‌تواند ناراحتی‌های مربوط به اعصاب را تسکین دهد و از بی‌خوابی و استرس جلوگیری کند.

دقت داشته باشید که یکی از خواص رزماری، رایحه بسیار قوی آن است و همین رایحه کمک می‌کند که خلق‌وخو افراد بهتر شود. همچنین این گیاه می‌تواند باعث آرامش بدن شود و اضطراب و افسردگی مزمن را برطرف کند. فراموش نکنید که رزماری باعث کاهش ترشح هورمون استرس در بدن می‌شود و به‌همین‌دلیل اگر به یک متخصص طب سنتی مراجعه کنید، به‌احتمال‌زیاد رزماری را به‌عنوان آرام‌بخش به شما پیشنهاد دهد.

خواص رزماری برای مردان

خواص رزماری برای مردان نیز ثابت شده است و از آنجایی که این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد، می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد. اما موضوعی که درباره این گیاه وجود دارد، این است که مصرف چای رزماری و گل محمدی در مردان می‌تواند مضر باشد و باعث کاهش میل جنسی آن‌ها شود.

البته خواص چای رزماری و گل محمدی بسیار زیاد است که می‌توان به مواردی چون تنظیم قند، کنترل فشار خون، موثر در رویش موها، بهبود حافظه،  بهبود عملکرد گوارش و … اشاره کرد. بنابراین توصیه می‌شود مصرف این نوشیدنی را در برنامه خود قرار دهید، اما در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

خواص رزماری برای کبد

از خواص رزماری برای کبد غافل نشوید. دکتر طب سنتی معمولا رزماری را برای درمان کبد چرب پیشنهاد می‌دهد، زیرا خوردن رزماری جریان صفراوی بدن را زیاد می‌کند و این موضوع باعث افزایش متابولیسم چربی و سم‌زدایی کبد می‌شود.

همچنین ادرارآوری از دیگر خواص رزماری است و مصرف آن کمک می‌کند که سموم از بدن توسط ادرار دفع شوند. بنابراین می‌توان آن را برای کلیه‌ها و مجاری ادرار نیز مناسب دانست. برای آگاه شدن از نحوه مصرف این گیاه با یک دکتر تغذیه مشورت کنید. البته اگر مراجعه به دکتر برایتان دشوار است، می‌توانید از خدمات متخصص تغذیه آنلاین کمک بگیرید تا بهترین برنامه برای سلامت شما تعیین شود.

خواص رزماری
خواص رزماری

خواص رزماری برای دیابت

همان‌طورکه می‌دانید، قند خون بالا در صورت کنترل نشدن می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. از جمله این مشکلات می‌توان به مشکلات مربوط به چشم، قلب، کلیه و سیستم عصبی اشاره کرد. از همین رو این افراد نباید از خواص رزماری برای دیابت غافل شوند.

نوشیدن دمنوش رزماری باعث می‌شود که گلوکز به میزان بیشتری جذب سلول‌های عضلانی شود که نتیجه این موضوع کاهش قند خون خواهد بود. دلیل این موضوع این است که دمنوش رزماری ترکیباتی دارد که به تقویت جذب گلوکز کمک می‌کنند.

خواص رزماری برای یبوست

اگر دچار مشکل یبوست هستید و در هضم غذا به مشکل خورده‌اید، می‌توانید با مصرف رزماری این مشکلات را برطرف کنید. رزماری ترکیباتی چون فلاونوئیدها و سینئول دارد که این ترکیبات برای دل درد، اسهال، نفخ و یبوست بسیار مفید هستند. درواقع خواص رزماری در درمان مشکلات گوارشی غیرقابل‌ انکار است.

البته مشورت با یک دکتر متخصص طب سنتی خیال شما را برای مصرف این گیاه راحت می‌کند. همچنین اگر پیدا کردن یک متخصص برای شما سخت است یا امکان مراجعه حضوری ندارید، می‌توانید از طریق ویزیت آنلاین طب سنتی سوالات خود درباره مصرف و خواص رزماری را بپرسید تا مطمئن شوید که مصرف آن بلامانع است.

تا به اینجا درباره خواص گیاه رزماری مطالبی را در اختیارتان قرار دادیم، اما نکته‌ای وجود دارد که باید بدانید و آن خواص رزماری برای پوست است. این گیاه اثر شگفت‌انگیزی روی پوست شما دارد و به‌همین‌دلیل یک مقاله جدا را به آن اختصاص داده‌ایم که می‌توانید با مطالعه آن به خواص رزماری برای پوست پی ببرید.

طرز استفاده از رزماری

خواص رزماری در غذا بی‌شمار است و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد از این گیاه به‌عنوان ادویه غذای خود استفاده کنند. این ادویه از طعم و بوی بی‌نظیری برخوردار است و استفاده از آن در سس‌ها، سوپ‌ها، انواع پیتزاها، پاستاها و … مرسوم است.

البته خواص رزماری تنها به استفاده از آن در غذا محدود نمی‌شود، بلکه خواص جوشانده رزماری نیز قابل توجه است. برای تهیه این جوشانده لازم است که ۲۰ گرم از این گیاه را با ۱۵۰ میلی‌لیتر آب جوش دم کنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. سپس جوشانده را صاف کرده و میل کنید. دقت داشته باشید که در مصرف این دمنوش زیاده‌روی نکنید، زیرا ممکن است عوارضی را برای شما به همراه داشته باشد.

جمع‌بندی

رزماری از آن دسته گیاهانی است که خواص بی‌نظیری دارد و می‌تواند در درمان بسیاری از مشکلات موثر باشد. ما در این مقاله درباره‌ی رزماری و خواص آن صحبت کردیم. حال شما می‌توانید با یک متخصص طب سنتی صحبت کنید تا مطمئن شوید که این گیاه نه‌تنها ضرری برای شما ندارد، بلکه می‌تواند در سلامت شما بسیار موثر واقع شود.

 

مشاوره آنلاین پزشک طب سنتی

۳.۸/۵ (۲۵ نظر)

منبع
webmd

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
16 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
هلما صدرایی
هلما صدرایی
4 روز قبل

سلام خسته نباشید. اشتباهی قطره رز ماری ریختم داخل گوشم خواستم ببینم به دکتر مراجعه کنم یا عوارضی نداره

آخرین ویرایش 4 روز قبل توسط هلما صدرایی
بهناز
بهناز
5 ماه قبل

درود..پرسشهای خوبی دوستان مطرح فرمودن که حتما بسیاری مثل من منتظر پاسخ هستن..کاش پاسخ هر پرسش (غیرتکراریها) رو ذکر میفرمودین..الان بنده مجبورم برم پیج دیگه…چون منم پرسش مطرح کنم بی پاسخ میمونه..ممنون فقط برای مطلبی که ارائه کردین..

شهربانو
شهربانو
11 ماه قبل

سلام میخواستم بدونم رزماری برای دردزانو وکمرهم خوبه یانه لطفاً توزیع دهید

تهرانی
تهرانی
11 ماه قبل

سلام، برای سریعلاغر شدن در ناحیه شکم و پهلو چی معرفی میکنید؟

مریم
مریم
1 سال قبل

ایا برای عفونت لگن هم موثر هستش

علی
علی
پاسخ به  مریم
2 ماه قبل

ایا برای ریزش مو هم خوبه

نوری
نوری
1 سال قبل

باعرض سلام وخسته نباشید میخواستم خواص رزماری برای رشد مو وطریقه مصرف ان

فتح اله همتی
فتح اله همتی
1 سال قبل

با سلام وخسته نباشید.میخواستم بدونم گیاه رزماری برای تقویت میل جنسی خوبه یا نه؟با تشکر.

ترک. آذری
ترک. آذری
1 سال قبل

باسلآم. برای کم پشتی جلوی موی سر آیآ. رزماری اثر دارد وچگونه درست کنیم ومصرف کنیم

ملک زاده
ملک زاده
پاسخ به  ترک. آذری
1 سال قبل

باسلام. آیا رزماری برای درمان عفونت ریه موثرهست یا خیر؟؟

محنتی
محنتی
پاسخ به  ملک زاده
1 سال قبل

آیا رزماری برای عفونت رحم و کلیه استفاده میشه و طریقه ی مصرف را بفرمایید

آنیتا
آنیتا
1 سال قبل

آیا برای افراد سوادیی خوبه؟

پناه رمضانی ۶۵ ساله
پناه رمضانی ۶۵ ساله
1 سال قبل

سلام من هم قند هم چربی هم فشار دارم طرز استفاده‌ای رزماری رومیفرمایید قد۱۶۹وزن۸۲

اکرم صالحی
اکرم صالحی
پاسخ به  پناه رمضانی ۶۵ ساله
1 سال قبل

با سلام وعرض ادب خواستم بدونم برای من که فنر در رگ قلبم گذاشتن میتونم از روزماری استفاده کنم؟ اگر میتونم روزی چقدر استفاده کنم

مشاور و درمانگر
مشاور و درمانگر
پاسخ به  اکرم صالحی
6 ماه قبل

سلام لطفا حتما به پزشک متخصص مراجع کنید

صدیقه فدایی
صدیقه فدایی
پاسخ به  پناه رمضانی ۶۵ ساله
4 ماه قبل

سلام من قند دارم روماتیسم وتیرویید و فشارخون آیا میتونم رزماری با گل محمدی رادم کنم با عسل استفاده کنم در ضمن من یبوستم دارم ممنون میشم جواب بدین

دکمه بازگشت به بالا