پیاده سازی نظام ارجاع در پذیرش۲۴

در راستای پیادهسازی طرح تحول سلامت در زیرساخت های پزشکی و حوزه های فعال سلامت در کشور این افتخار را داریم که به اطلاع شما برسانیم به زودی و با اجرایی شدن طرح تحول سلامت با محوریت راه اندازی سامانه پرونده الکترونیک سلامت در سراسر کشور، پذیرش۲۴ جزو اولین سامانه های فعال نوبت دهی تحت نظارت وزارت بهداشت منطبق با نظام ارجاع خواهد بود.
در حال حاضر فرآیند درمان و نوبت دهی در کشور به شکل کاملا دستی صورت میپذیرد که با اجرایی شدن این طرح نظام ارجاع و اتصال سامانه های نوبت دهی آنلاین مثل پذیرش۲۴ به سطوح مختلف درمانی این امکان فراهم میآید که هم بیماران به شکلی کاملا سازمان بندی شده و متناسب با نیاز خود از مزایای درمانی بهره مند گردند و هم کمترین اتلاف نیرو و انرژی در مراکز درمانی صورت پذیرد.
فرآیند استفاده از پذیرش۲۴ در بستر سامانه پرونده الکترونیک سلامت (سپاس)
پرونده الکترونیک سلامت چیست ؟
ثبت اطلاعات مربوط به وضعیت جسمی و سلامت بیمار ، سوابق درمانی و نوع درمان های صورت گرفته شده و نتایج آنها به صورت کاملا الکترونیک در سیستم مدیریت بیمارستان به نام پرونده سلامت الکترونیک شناخته میشود.
پرونده سلامت الکترونیک در سامانه ای با نام اختصاری سپاس (سامانه پرونده الکترونیک سلامت) ذخیره و ثبت میشود که این امکان را به وجود میآورد تا پرونده به سریع ترین روش ممکن و به شکل الکترونیکی بتواند در مراکز و سطوح مختلف درمانی جابهجا شود ، تحت نظر پزشکان مختلف قرار بگیرد و هر فرد یک پرونده ی مشخص، دقیق و منظم از وضعیت سلامت و درمان خود داشته باشد.
فرآیند ارجاع بیمار چگونه صورت میگیرد ؟
مرحله ی اول: با مراجعه بیمار به مراکز بهداشت شهری یا خانه ی بهداشت که جزو مراکز سطح۱ در نظام ارجاع به حساب میآید، پزشک خانواده ی مستقر در این مرکز موظف به ارائه خدمات اولیه برای تشخیص درمان و پیشگیری به بیمار است.
سپس اگر طبق تشخیص پزشک خانواده بیمار نیاز داشته باشد که تحت نظر یک متخصص یا فوق تخصص قرار بگیرد باید پس از ثبت وضعیت سلامت بیمار و تشکیل پرونده مشخص کند که بیمار باید تحت چه درمانی قرار بگیرد و به کدام مرکز سطح۲ (ارائه دهنده خدمات تخصصی) و یا سطح۳ (ارائه دهنده خدمات فوق تخصصی) و کدام پزشک مراجعه کند.
مرحله ی دوم: بیمار با در دست داشتن یک کد پیگیری ارجاع و یک نوبت ویزیت پزشک با تاریخ و ساعت مشخص که توسط سامانههای نوبتدهی مستقر در آن مرکز مثل سامانه پذیرش۲۴ رزرو شده است از مرکز سطح۱ به مرکز سطح ۲و۳ که در برگیرنده ی خدمات تخصصی و فوق تخصصی برای بیمار است مراجعه میکند و تحت درمان زیر نظر یک متخصص قرار میگیرد.
تمام مراحل درمان بیمار در این مرحله نیز شبیه به مرحلهی اول دقیق و کامل در پرونده الکترونیک بیمار در سامانه سپاس ثبت و ذخیره میشود و مجددا در اختیار پزشک خانواده قرار میگیرد تا پزشک با آگاهی از وضعیت بیمار بتواند مراحل بعدی درمان بیمار را پیگیری کند.
نقش پذیرش۲۴ در نظام ارجاع و فرآیند نوبتدهی
در فرآیند ارجاع بیمار از مراکز سطح۱ به مراکز سطح ۲و۳ پزشک خانواده تشخیص میدهد بیمار به چه پزشک متخصص و یا فوق تخصصی مراجعه کند.
سامانه های متصل به وزارت بهداشت مثل سیب ، ناب و سینا که مسئول ثبت و بازخوانی اطلاعات پرونده الکترونیک هستند با اتصال به پذیرش۲۴ و بررسی اطلاعات مربوط به پزشکان و تاریخ و زمان نوبتهای خالی آنها که ثبت شده اند، نوبت را طبق نظر بیمار در پذیرش۲۴ رزرو میکند و زمان نوبت را به اطلاع بیمار میرساند.
اتصال سامانه های مدیریت پرونده الکترونیک وزارت بهداشت و پذیرش۲۴ که تسهیلگر مدیریت نوبت های مراکز و پزشکان میباشد به بیماران کمک میکند تا از سردرگمی و اتلاف وقت برای ویزیت پزشک خود نجات پیدا کنند و همچنین بهترین بستر را برای پزشکان و مراکز درمانی فراهم میکند تا کاملا به صورت هدفمند طبق برنامه ای که برای خود در نظر گرفته اند زمان های خود را به بیماران اختصاص دهند.
تیم توسعه پذیرش۲۴ تلاش میکند با ارائه خدمات به روز و متناسب با نیاز درمانی کشور شاهد بهبود وضعیت سلامت مردم عزیز ایران باشد. ما امیدواریم با استقبال خوب دفترit وزارت محترم بهداشت و درمان کشور و گام های موثری که در توسعه محصول نرم افزاری خود برداشته ایم بتوانیم سهمی بزرگ در نظام آموزشی و پزشکی کشور داشته باشیم.
سلامت مردم ایران آرزوی ماست.
برای خواندن مقاله های مرتبط با نظام ارجاع میتوانید به مطالب زیر مراجعه فرمایید :
سیب ، ناب و سینا ، معرفی سامانه های فعال نظام الکترونیک سلامت
مزایای نوبت دهی نظام ارجاع در پذیرش۲۴ برای بیمارستان ها