داروی گلیپیزید-متفورمین | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Glipizide-Metformin

نام تجاری
Metaglip متاگلیپ
کاربرد
دیابت نوع ۲
اشکال دارویی
قرص
اطلاعات دارویی منادیول سدیم فسفات
ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است که برای لخته شدن خون ضروری است. همچنین نقش مهمی در سلامت استخوان ایفا میکند. کمبود ویتامین کا میتواند منجر به خونریزی ناخواسته شود. اکثر مردم میتوانند ویتامین K را از مواد غذایی که میخورند دریافت کنند. این ویتامین به طور طبیعی در بسیاری از غذاها، به ویژه سبزیجات برگ سبز مانند کلم و اسفناج، نخود سبز و لوبیا، مارچوبه، کلم بروکلی، جو و گندم وجود دارد. منادیول سدیم فسفات یک فرم جایگزین ویتامین K برای افرادی است که به دلیل مشکلات جذب مواد چرب قادر به جذب کافی ویتامین K از رژیم غذایی خود نیستند. این یک فرم ویتامین K محلول در آب است که میتواند به پیشگیری از کمبود ویتامین کا کمک کند.
مقدار و روش درست مصرف داروی menadiol
قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار داروی menadiol ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً داروی menadiol به صورت ۴-۱ در روز تجویز میشود.
داروی منادیول سدیم فسفات را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص مصرف کنید.
اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
موارد منع مصرف منادیول
به تاریخ انقضای داروی منادیول سدیم فسفات توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمامشده است،از آن مصرف نکنید.
هرگز داروی menadiol را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
تداخل دارویی منادیول را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
مصرف منادیول سدیم فسفات در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروی منادیول را نباید در اواخر دوران بارداری استفاده کنید.
تاثیر مصرف داروی menadiol بر رانندگی
منادیول نمیتواند باعث سرگیجه و خواب آلودگی در شما شود، این دارو بر مهارت رانندگی شما تاثیر منفی نمیگذارد.
تداخل دارویی منادیول
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
هشدار درباره مصرف menadiol
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی منادیول سدیم فسفات ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
اگر باردار یا شیرده هستید. این دارو نباید در اواخر بارداری استفاده شود.
اگر کمبود ویتامین E یا گلوکوز ۶ فسفات دهیدروژناز دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
عوارض مصرف منادیول
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. مصرف داروی منادیول عوارض جانبی خاصی ندارد، تنها ممکن است باعث بروز زردی و کم خونی در فرد شود، اگر چنین علائمی داشتید به سرعت به پزشک مراجعه نمایید.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از داروی menadiol میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از حد menadiol ( مسمومیت با منادیول )
این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
هشدار درباره مصرف داروی menadiol
دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.