اختلال دوقطبی چیست | علائم، روش های درمان و جلوگیری از آن

عوامل تشدید کننده اختلال دو قطبی، تست اختلال دو قطبی

اختلال دوقطبی

قطعاً با شنیدن نام اختلال دوقطبی اولین چیزی که به ذهنتان خطور می‌کند فردی با گرایش‌های متفاوت روحی است. کسی که این گرایش‌های متفاوت دو وضعیت روانی متضاد را برای او پدید می‌آورند. تا حدودی حدس شما درست است. اما واقعاً این اختلال دو قطبی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ این بیماری چه اثراتی روی رفتارهای فرد و مغز او دارد؟ در ادامه به پاسخ مهم این پرسش‌ها می‌پردازیم.

در حقیقت این مقاله می‌خواهیم شما را با اختلال دوقطبی و راه‌های درمان آن بیشتر آشنا شویم.

 اختلال دوقطبی چیست؟

آیا تا به حال برای‌تان اتفاق افتاده که مدتی را غمگین و مدتی را شاد سپری کرده باشید، بدون آن‌که علت آن را بدانید؟ البته این اتفاق برای همه افراد می‌افتد. زندگی برای همه فراز و فرودهایی دارد که ممکن است ما را دچار حالات و احساسات مختلفی کند. اما این فراز و فرودهای احساسی برای برخی از افراد بسیار شدیدتر و گاهی خطرناک‌تر است. اختلال دو قطبی یکی از بیماری‌های شایع در جهان است.

این اختلال یک بیماری روانی و خلقی محسوب شده و اکثراً در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل دوران بزرگسالی در افراد پدید می‌آید. اما این بدان معنا نیست که در افراد مسن یا کودکان اتفاق نمی‌افتد. مهم‌ترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع اول و دوم است که ممکن است به بستری شدن فرد بیمار منجر شوند.

اختلال دو قطبی یکی از بیماری‌های روانی است که افراد زیادی در جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این بیماری با نام دیگری نیز شناخته می‌شود: افسردگی ـ ‌شیدایی (manic depression). البته این نام قدیمی‌تر است. نام اختلال دو قطبی به انگلیسی Bipolar disorder بوده و به عقیده‌ی برخی متخصصین می‌تواند هر شخصی را در هر سنی درگیر خود کند.

فردی که به این اختلال دچار است در خلق‌وخوی خود فراز و فرودهای شدیدی را بین دو حالت افسردگی و شیدایی احساس می‌کند. به طوری که این حالات می‌توانند ساعت‌ها تا ماه‌ها نیز طول بکشند.

حالات مختلف در بیمار دوقطبی

گفتیم که فرد مبتلا به این اختلال دچار حالات مختلفی می‌شود. این حالات به دو دسته شیدایی و افسردگی تقسیم می‌شوند. به حالت شیدایی مانیا (Mania) هم گفته می‌شود. این دو حالت به صورت تناوبی در تکرارند.

  • حالت شیدایی (بالا رفتن خلق) حالتی است که در آن فرد دارای میزان انرژی، نشاط و شادابی بالایی است.
  • در حالت افسردگی (پایین آمدن خلق) فرد دچار بدبینی و منفی‌گرایی می‌شود.

این بیماری داری انواع مختلفی است که در ادامه علائم گوناگون آن‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد.

تاثیراتی که اختلال دو قطبی روی جسم و روان افراد می‌گذارند بسیار زیاد است و ممکن است تا حتی مسیر زندگی شخص را از حالت عادی خارج کند. بنابراین لازم است که نسبت به این بیماری آگاهی بیشتری کسب کنیم و در صورت بروز آن در خود و اطرفیانمان نسبت به رفع و بهبود آن اقدام کنیم.

علل ابتلا به اختلال دوقطبی

علت بیماری دو قطبی چیست؟

عوامل مختلفی هستند که موجب ایجاد این بیماری می‌شوند. که در زیر آن‌ها را نام می‌بریم.

  • عوامل ژنتیکی (قطعا یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به این اختلال عوامل ژنتیکی هستند. این موضوع به‌طور کامل از طریق آمار و تحقیقات پزشکی به اثبات رسیده است.)
  • عوامل محیطی
  • وضعیت هورمون‌ها در بدن
  • استرس: یکی از مشکلات و عوارضی استرس بیش از اندازه می‌تواند ایجاد چنین پدیده‌ای در فرد گردد.
  • مصرف بیش از اندازه مواد مخدر یا نوشیدنی‌های الکلی
  • برخی از بیماری‌های مغزی نیز ممکن است منجربه به وجود آمدن این اختلال شوند.

اختلال دوقطبی چند نوع است؟

حال نوبت به بررسی انواع این اختلال می‌رسد. انواع دو قطبی را در زیر معرفی کرده و توضیح مختصری در خصوص هر یک از آن‌ها ارائه می‌کنیم.

اختلال دوقطبی نوع یک

در اختلال دوقطبی نوع اول شخص حتما یک دوره از حالت شیدایی یا مانیا را پشت سر می‌گذارد؛ حال این دوره می‌تواند با حالت افسردگی همراه باشد یا هیچ دوره‌ای از حالت افسردگی تجربه نشود.

اختلال دوقطبی نوع دو

در نوع دوم از این اختلال که بیشتر گریبان‌گیر زنان است فرد بیمار دوره‌های حالت افسردگی شدید را تجربه می‌کند. اگر این دوره‌ها همراه حالت مانیا باشد این حالت شدت کمتری دارد که به آن شیدایی خفیف یا Hypomania گفته می‌شود.

اختلال دوقطبی ادواری

این اختلال که به آن سیکلوتایمی نیز گفته می‌شود نشانه‌هایی شبیه اختلال دوقطبی نوع دوم دارد. درواقع هر دو حالت مانیا و افسردگی در آن وجود دارد. اما شدت هر دو خفیف‌تر است. با این وجود این نوع می‌تواند مدت طولانی در فرد دیده شود. در صورتی که این علائم ادامه‌دار شوند و درمان پیدا نکنند احتمال ابتلا به اختلال دوقطبی نوع اول یا دوم در فرد زیاد می‌شود.

اختلال دوقطبی پیش‌رونده یا تناوب سریع

کسانی که به این نوع از اختلال دچار هستند بیشتر از چهار بار در طول یک سال دچار نوسانات روحی و خلقی می‌شوند. این نوع می‌تواند با هر کدام از انواع اختلال دو قطبی نوع یک و دو همراه شود.

نشانه‌های بیماری اختلال دوقطبی چیست؟

همان‌طور که گفتیم کسانی که به اختلال دوقطبی دچار می‌شوند در هر دوره‌ای دارای رفتارهای متفاوت هستند. برای نمونه بعضی از آن‌ها در در فصل‌هایی مانند تابستان و بهار به حالت شیدایی یا مانیا دچار می‌شوند و در فصل‌های پاییز و زمستان به حالت افسردگی.

البته باید دانست که این موضوع برای تمامی افراد یکسان نیست و طول هر دوره، حالات اشخاص مختلف با هم فرق دارد. از طرفی علائم و نشانه‌های این اختلال در دو حالت شیدایی و افسردگی با هم‌دیگر متفاوت است. علائم برای دوره مانیا یا شیدایی به صورت زیر است.

  • اعتمادبه‌نفس بالا
  • احساس خوشی و نشاط فراوان
  • افزایش فعالیت‌های فیزیکی
  • تندتند حرف زدن
  • افزایش میزان انرژی در بدن
  • بالا رفتن میزان انرژی جنسی
  • احساس پریشانی
  • اختلالات خواب (به دلیل میل برای انجام فعالیت‌های زیاد احساس بی‌نیازی از خواب دارند)

اما در زمان افسردگی این نشانه‌ها متفاوت و به شرح زیر است.

  • احساس غمگین بودن بسیار زیاد
  • احساس ناامیدی
  • اضطراب و استرس
  • میل به خودکشی
  • خستگی بیش از اندازه
  • داشتن احساس درد (بدون وجود درد حقیقی در بدن)
  • کاهش بهره‌وری در کارهای روزمره
  • ناتوانی در تمرکز بر روی کارها یا موضوعات
  • بی‌علاقگی به انجام کارهای روزانه خود
  • بدخوابی
  • بی‌میلی به غذا (یا در مواردی پراشتهایی)

انواع اختلال دوقطبی و درمان آن

درمان قطعی اختلال دوقطبی

بهترین راه برای درمان اختلال دوقطبی مصرف داروی جدید دوقطبی برای ثابت کردن اخلاق و رفتارهای افراد مبتلاست. چیزی که در مصرف این داروها اهمیت فراوانی دارد این است که برخی تصور می‌کند در زمان‌هایی که فرد از حال خوبی برخوردار است دیگر نیازی به استفاده از داروها نداشته و مصرف آن‌ها کاری غیرضروری است. اما حتی در چنین زمان‌هایی باید مصرف داروها را ادامه داد. درواقع پروسه‌ی درمانی این بیماری به صورت مادام‌العمر است.

تاثیر اختلال دو قطبی بر مغز

ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا این اختلال بر مغز فرد بیمار نیز اثرگذار است؟ پاسخ این است: بله. طبق تحقیقاتی که با اسکن ام‌آرآی مغز بیش از ۲۰۰۰ بیمار انجام شد، این نتیجه حاصل شد که در مغز افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کاهش ماده خاکستری مغز به صورت چشم‌گیری دیده می‌شود. گفتنی‌ست این کاهش بیشتر در قسمت‌های لوب پیشانی و لوب گیج‌گاهی اتفاق می‌افتد.

لازم‌به‌ذکر است که این دو بخش مسئولیت مهار کردن هیجان‌ها و احساس را در مغز دارند. بیشترین نورون‌های حساس به دوپامین در بخش لوب پیشانی قرار دارند. از وظایف مهمی که این بخش از مغز بر عهده دارد می‌توان به تمرکز، حرف زدن، اعمال ارادی، تعیین شخصیت و … اشاره کرد. پس بدیهی‌ست که بر اثر این اختلال شاهد کاهش کارآیی فرد و اختلال در تمرکز و تغییر چشم‌گیر در ویژگی‌های شخصیتی وی باشیم.

لوب گیج‌گاهی نیز یکی از لوب‌های اصلی مخ بوده که کارکردهایی مانند پردازش اطلاعات دریافتی از طریق حس بینایی یا شنوایی، سازمان دادن، درک زبان و … را بر عهده دارد. دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که قسمت سمت چپ هیپوتالاموس چنین افرادی تا پنج درصد از افراد معمولی بزرگتر است.

به‌طورکلی می‌توان گفت این اختلال سبب می‌شود که کارکرد مغز افراد تا حد زیادی کاهش پیدا کند. هم‌چنین فرآیند ترمیم مغز به‌طریقی متوقف شده و به همین دلیل سلول‌های عصبی در مغز این افراد بدون استفاده می‌مانند. نتیجه‌ی چنین شرایطی بروز رفتارهای غیرعادی از فرد مبتلاست.

عوامل تشدید کننده اختلال دو قطبی

مسلماً برای هر بیمار (چه مبتلا به مشکلات جسمی و چه درگیر با معضلات روحی و روانی) باید محیط مناسبی فراهم کرد تا روند بهبود به خوبی و با سرعت انجام شود. چرا که تحت شرایطی خاص این امکان وجود دارد که برخی عوامل عوارض و علائم هر بیماری را تشدید کنند و خطرات و ریسک‌های ناشی از بیماری را افزایش دهند.

از آن‌جایی که اختلال دوقطبی یک بیماری روانی محسوب می‌شود، لازم است که فرد بیمار از عوامل تشدید کننده این اختلال دور باشد. از جمله عوامل تشدید کننده اختلال دوقطبی به شرح زیر است.

  • تغییر ساعات خواب و استراحت برای بدن
  • زندگی و کار در محیط‌های استرس‌زا
  • قطع کردن مصرف دارو ممکن است شدت بیماری را افزایش دهد و فرد را در همان موقعیت اولیه قرار دهد.

تشخیص و تست اختلال دوقطبی

اولین مرحله برای تشخیص بیماری مراجعه به روان‌درمانگر یا روان‌پزشک است. در این مرحله پزشک از بیمار پرسش‌هایی را مطرح می‌کند. ممکن است برای تشخیص بیماری نیاز به انجام آزمایش‌هایی مانند آزمایش خون یا ادرار هم باشد.

لازم‌به‌ذکر است که این اختلال ممکن است علائم بیماری پس از درمان دوباره بازگردد. بنابراین ضروری که فرد به توصیه‌های پزشک توجه کافی داشته و علاوه بر گذراندن دقیق طول درمان، از عوامل و محیط‌های تشدیدکننده‌ی اختلال دوری کند.

روان‌پزشک ممکن است با توجه به شدت بیماری و مدت آن برای درمان اختلال دوقطبی یکی از دو روش زیر را برای درمان انتخاب کند. البته شدت بیماری ممکن است باعث شود پزشک تصمیم بگیرد از هر دو روش به صورت هم‌زمان بهره ببرد.

درمان اختلال دو قطبی با انواع داروها

از رایج‌ترین داروهایی که برای درمان اختلال دوقطبی مصرف می‌شود، داروهای ثتبیت کننده خلق هستند. مصرف چنین داروهایی از میزان آشفتگی فرد می‌کاهد و شدت احساسات او را کاهش می‌دهد تا زندگی آرام‌تری را تجربه کند. خواه این احساسات شعف بیش از حد و غیرواقعی باشند، خواه ناخوشی و افسردگی.

در برخی موارد داروهایی نیز برای تنظیم خواب فرد تجویز می‌شود تا بدن بیمار با دریافت استراحت کافی عملکرد بهتری داشته باشد. به دلیل ارتباط تنگاتنگ بین آرامش جسمی و روانی، هر چه بدن فرد زندگی آرام‌تر و منظم‌تری داشته باشد، شاهد بهبود در وضعیت روانی و خلق‌وخوی وی خواهیم بود.

درمان اختلال دو قطبی با جلسات روان‌درمانی

در این گزینه فرد مبتلا دارویی مصرف نمی‌کند و به جای آن با شرکت در جلسات روان‌درمانی به کمک روان‌درمانگر سعی در مهار احساسات خود خواهد داشت. ممکن است درمانگر تشخیص بدهد که نیاز است برخی جلسات با حضور خانواده شخص نیز برگزار شوند. چرا که اطرافیان نقش مهمی در بهبود این اختلال دارند. در واقع بخش مهمی از فرآیند درمان یک فرد مبتلا به این اختلال، شامل آگاهی رسانی به اطرافیان اوست.

گاهی اوقات با وجود تمرکز بر روش روان‌درمانی، مصرف داروهایی نیز برای تسریع درمان و کمک به بیمار تجویز می‌شود.

مشاوره آنلاین درمان اختلال دوقطبی

تاثیر اختلال دوقطبی بر زندگی افراد

اختلال دو قطبی چه تأثیراتی بر زندگی شخص و اطرافیانش می‌گذارد؟

از مهم‌ترین عوارضی که این اختلال به دنبال دارد اعتیاد و خودکشی است. البته این موارد بستگی به شدت بیماری در فرد دارند. اما در هر صورت اگر فردی قادر به کنترل فراز و فرودهای احساسی خود نباشد پس از مدتی دچار فرسایش احساسی شده و ممکن است دست به خودکشی بزند یا به اعتیاد روی بیاورد.

از طرفی شاهد تاثیر مستقیم بیماری فرد بر زندگی دیگران خواهیم بود. برای نمونه ازدواج با اختلال دوقطبی ممکن است زندگی مشترک را کمی سخت‌تر از حالت عادی کند. بنابراین نه تنها چنین شخصی بر زندگی اطرافیان خود تاثیر می‌گذارد بلکه دیگران هم متقابلاً نقش پررنگی در تشدید عوارض این بیماری در فرد مبتلا دارند.

بهترین راه برای این‌که شخص از این آسیب‌ها مصون بماند، تشخیص به موقع بیماری و درمان زودهنگام آن است. ممکن است برخی با دیدن نشانه‌های بیماری از کنار آن به سادگی رد شوند اما توصیه می‌شود در چنین مواقعی و در صورت مشاهده‌ی علائم یاد شده حتماً با افراد متخصص در این حوزه مشورت کنید.

یکی از راه‌های پیش رویتان استفاده از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی در پذیرش۲۴ است. به این ترتیب می‌توانید بدون نیاز به حضور در کلینیک یا مطلب نسبت به دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری اقدام کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

علائم و نشانه‌های بیماری اختلال دوقطبی را بررسی کردیم. اکنون اگر در خود چنین نشانه‌هایی را احساس می‌کنید بدون اتلاف وقت به پزشک روانشناسی مراجعه کنید تا هر چه زودتر خیال خود را از بابت درمان راحت کنید و نگران عوارض جدی آن نباشید.

فراموش نکنید که سهل‌انگاری در درمان بیماری می‌تواند خطراتی بسیار جدی به همراه داشته باشد و با افزایش شدت آن همراه باشد.

مشاوره آنلاین روانشناسی

۳.۳/۵ (۲۶ نظر)

منبع
nimhmayoclinichealthlinenami

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
141 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سارا
سارا
4 ماه قبل

من دوقطبی دارم خیلی وقته .

دو سال پیش اوت کرد شیدایی و بعدش توهم میزدم که جن ها دارن حمله میکنن ، بستری شدم تیمارستان ، با دارو خوب شدم و بهتر از حال های قبلم هستم .

مریم
مریم
5 ماه قبل

سلام من این علائم هایی که گفتیم و دارم من یه کمی تبلی تخمدان دارم این هم میشه از به هم ریختن هورمون هاهم من اینجوری بشم واین که من ازدواج کردم همسرم به خاطر چیز های کوچیک خیلی بهم استرس میده و همش سرزنشم میکنه منم برای مقابله باهاش هیچی نمیگم و بیخیالم ولی احساس میکنم این کارو کردم آنقدر و برتی نشون دادن غم و اندوهم گاهی وقتا خیلی شادم وگاهی وقتا افسرده ترین آدم کارهای کوچیک هم اذیتم میکنه نمیدونم چرا کلا از وقتی که ازدواج کردم با استرس بیشتر زیادتر شد من چطوری تو خونه خودمو درست کنم میشه کمکم کنید نمی‌خوام برم پیش روان پزشک چون شوهرم بهم میگه دیونه لطفا کمکم کنید دوستان راه درمانش چیه

آزی
آزی
پاسخ به  مریم
4 ماه قبل

فکر کنم مشکل اصلی از شوهر شما باشه

قاسم محمدحسینی
قاسم محمدحسینی
6 ماه قبل

سلام من من بیماری اختلال دوقطبی دارم تو ارتش سربازی خدمت مقدس دچاربیماری شدم.استرس وترس وعصبانیت تشدیدمیکنه.یک سوالم اینه چرا من دنیای ماور وطبیعی رومیبینم همه روح ها و ارواح کامل میبینم تجربه زندگی پس از زندگی هم داشتم همانندشبکه ۴برنامه پس اززندگی

مهدی
مهدی
پاسخ به  قاسم محمدحسینی
5 ماه قبل

سلام چشم سوم مت باز شده

مرتضی حسینی
مرتضی حسینی
پاسخ به  قاسم محمدحسینی
4 ماه قبل

شما باید ایمانتان را قوی تر کنید، تا خدا نخواهد، نه جن و نه انسان به شما هیچ صدمه ای نمی‌تواند بزند، مگر اینکه خودتان خطا کنید و یا قدرت های دیگر را از قدرت خداوند برتر بدانید

سارا
سارا
6 ماه قبل

سلام من اخلاقم اینجوریه که یک چیزی رو که خیلی دوست دارم و دقیقا زمانی که دارم واسه رسیدن بهش تلاش میکنم دیگه انگار نمیخوامش یا بعضی وقتا حس میکنم خودم و نیستم و… چرا اینجوری میشم؟

R-f
R-f
پاسخ به  سارا
5 ماه قبل

به نظر من اگه زیاد براتون مهمه با یه مشاوره خوب میتونید بهتر از این باشید

محدثه
محدثه
6 ماه قبل

سلام من برادری دارم که هم بیماری بیش فعال و دوقطبی بودن رو داره و در حال حاضرباردارهستم آیاتاثیری برجنین داره

یک دوست
یک دوست
6 ماه قبل

سلام روز همه به خیر بیماری اعصاب را کسی نمی تونه درک کنه چون ظاهر انسان سالم ولی از درون هیاهو امیدوارم همگی بهتر شید دکتر فرامرز نقدی دکتر خوب قابله اطمینان در اصفهان خیابان بزرگمهر مطبشون بیمارازشهر دیگه هم ویزیت می کنند آنلاین فقط درمانهاتون راقطع نکنید پیش یک پزشک خوب برید وسعی کنید وقتی حالتون خوب یک برنامه برای خودتون داشته باشید

امام خمینی عج الله
امام خمینی عج الله
6 ماه قبل

دوستان تسبیحات حضرت کامبیز بگین و حضرت معصومه و توبه الهی پیشه کنین از گناه دوری کنین و از شیطانی همچون مریم شیطانی و لیلا پیشولی دوری کنین و با پژمان علف در ماه های رمضان دوستی نکنین جنگی شده بین مسلمانان دیگه جوانانه ما جبه برو نیستن عاشق نیستن برای ظهور اقا امام ساعت صلوات در وکنین

چک برگشتی خدا
چک برگشتی خدا
پاسخ به  امام خمینی عج الله
4 ماه قبل

قرصت و سروقت بخور

آرزومقدم
آرزومقدم
7 ماه قبل

وقتی حالت بده هیچ خدایی نمیتونه حالمون وخوب کنه .چه ربطی به امام زمان داره .منم چندبارخودکشی کردم یه روز بی دلیل خوبم یه روز بد خسته شدم تواعدابم.

پاییز
پاییز
پاسخ به  آرزومقدم
6 ماه قبل
پاییز
پاییز
پاسخ به  پاییز
6 ماه قبل
پاییز
پاییز
پاسخ به  آرزومقدم
6 ماه قبل

منم بخاطر مسائل کوچیک و بزرگ خیلی اذیت میشم

حسن
حسن
پاسخ به  آرزومقدم
4 ماه قبل

سلام به نظرشما دوستان اینقدر ما داریم سختی ها ی بیماری رو تحمل میکنیم اون دنیا چطور اعمالمون قضاوت میکنند واینکه اصلا ممکنه اون دنیای نباشه الکی داریم بیماری رو تحمل میکنیم

سارا
سارا
پاسخ به  حسن
4 ماه قبل

اون دنیایی وجود نداره

گلی
گلی
7 ماه قبل

سلام منم یکی رو میشناسم که هم به همسرش همیشه شک میکنه هم به خیلیا بدبینه هم اینکه خیلی نسبت به خانواده شوهرش حسادت میکنه و بدبینه،با اینکه خودم شاهدم که چقدر باهاش خوبن،یعنی اونم دوقطبیه؟

حمید روشنی
حمید روشنی
7 ماه قبل

۰۹۱۶۰۵۲۴۲۶۳

ناشناس ۲۴
ناشناس ۲۴
8 ماه قبل

سلام
۳۵ سال دارم
مرد
دو قطبی دارم
دپاکین ۵۰۰ و ریسپریدون یک هر شب یکی میخورم
بشدت بی حس و بی جون هستم
چون نمیتونم شغلی بخاطر بی حسی و بی جونیم داشته باشم بشدت بهم فشار میاد حتی برای تهیه دارو در مضیغه هستم
برای بی حسی و بی جونی شدید چکار کنم

R-f
R-f
پاسخ به  ناشناس ۲۴
5 ماه قبل

اگه واقعا در مذیقه هستید میتونید با داشتن سوابق پزشکی و معرفی دکتر تون نسبت به از کار افتادگی از راه قانونی نمایید اگه براتون بیمه ثبت شده باشد

عاطفه
عاطفه
9 ماه قبل

سلام،ما چند سال پیش اهواز زندگی میکردیم یه همسایه داشتیم که پسرشون حمید اسمش بود خیلی خوشکل و خوشتیپ بود خواستگار من بود اما واقعا واقعا حس میکردم این پسر چندتا شخصیت داره و انگار چندنفره،یه بار خوب بود یه بار به شدت بد بودپسر درس خون و با شخصیتی بود اما خانوادش هم به شدت ناراحت بودن از این وضعیت فقط آرزوی سلامتی دارم براش امیدوارم خوب شده باشه من نمیدونم کجاستاما واقعا حیف این پسر که اینطور باشه

مهرا
مهرا
10 ماه قبل

تشکر ولی چرا از پیشگیری و بهداشتش چیزی نگفتید

ناشناس
ناشناس
10 ماه قبل

سلام دوستان عزیز
من خودم از سال ۸۸ درگیر این بیماری هستم
کامنت های منفی زیادی دیدم که واقعا ناراحت شدم

ببینید اگر به موقع تشخیص داده شه و روند درمان و مصرف دارو جدی گرفته بشه تا حد خیلی خوبی کنترل میشه و نقش خانواده خیلی مهمه

تا حد ممکن باید از محیط های تنش زا دور شد و دلایل ارزشمندی برای ادامه زندگی تعریف کرد

من خداروشکر علی رغم سختی هایی که داشتم (چه تایم افسردگی و چه شیدایی) تونستم تا مقطع ارشد تحصیل کنم، استارتاپ ایجاد کنم، با بیش از ۲۰ شرکت همکاری کنم و الانم دارم برای مقطع دکتری اپلای میکنم

نیاز دونستن لابلای اینهمه کامنت منفی بگم، نا امید نشو، از این امتحان سربلند بیرون میای، اعتماد کن به خودت و باور کن که از پسش بر میای، خدا کمکت کنه عزیزم ♥️

آخرین ویرایش 10 ماه قبل توسط ناشناس
رضا
رضا
پاسخ به  ناشناس
10 ماه قبل

عااالی و زیبا گفتی اولین مرحله در کنار مصرف دارو این هست که نا مید نشی و کوتاه نیای و افکار منفی را دور کنی به نقش خانواده هم خوب اشاره کردی

بدری
بدری
پاسخ به  ناشناس
9 ماه قبل

احسنت

فاطمه
فاطمه
پاسخ به  ناشناس
8 ماه قبل

سلام مرسی از پیام امیدوارکننده تون امیدوارم همیشه خوب باشین.

بدن نام
بدن نام
پاسخ به  ناشناس
8 ماه قبل

احسنت کاش ی چنتایی مثل شما بود
لایک داری

حمیده
حمیده
پاسخ به  بدن نام
5 ماه قبل

سلام بله حرفهای بد نزنید مامیخوایم کمک کنیم تا مریض هامون خوب بشه توکل به خدا

Malihe
Malihe
پاسخ به  ناشناس
8 ماه قبل

سلام خیلی دوستدارم بیشتر باهاتون صحبت کنم کاش آیدی تلگرامی چیزی بزارید ….

نسترن
نسترن
پاسخ به  ناشناس
8 ماه قبل

سلام چطور درمان شدید؟؟؟

جاسم
جاسم
پاسخ به  ناشناس
8 ماه قبل

دمت گرم که بهم امید دادی

ناشناس
ناشناس
پاسخ به  ناشناس
7 ماه قبل

آفرین به شما.براتون موفقیت و سلامتی آرزو میکنم.

In the name of God
In the name of God
پاسخ به  ناشناس
6 ماه قبل

سلام.وقتتون بخیر.چطورمیتونم ازتون اطلاعات بیشتری بگیرم ب عنوان کسی ک درگیراین مشکله وتونسته کنترلش کنه وموفقم شده؟

In the name of God
In the name of God
پاسخ به  ناشناس
6 ماه قبل

یعنی میشه روزی ب اون سطح برسم مثل شماک حداقل کنترل شده باشه،۱۱ساله درگیرشم خسته شدم چون متاسفانه روندبهبودی حاصل نشده تاحالا

سارا
سارا
پاسخ به  ناشناس
6 ماه قبل

میشه بگین چکارکردین که موفق بودین

R-f
R-f
پاسخ به  سارا
5 ماه قبل

ببیند بیماری bmd یا همان افسردگی دوقطبی ،که من ۸سال با اون زندگی کردم و با وجود نا ملایماتی که از این بیماری دیدم تجربه های زیادی رو کسب و اندخته های زیادی رو چه در بیماران و چه در کلینیک های اعصاب و روان وچه در بیمارستان اعصاب و روان نظیر ایثار کسب کردم این بیماری یک بیماری است که باید ترفند و تاکتیک نسبت بیماری که از ان رنج میبری داشته باشی و در کنار ان باید نسبت بیماری مثلا کسی که نسبت به یک چیز زیاد حساس شده یا مدام یه فکری ازارش میده و یا اینکه وسواس های مکرر فکری داره نمیتونه فقط با مصرف دارو به مشکلی که داره خاتمه بده باید با یک دکتر اعصاب و روان مشاوره و بعد با یک روانشناس روان درمانی بشه تا بتونه در صدم ثانیه نسبت به وسواس های فکری مکرری که در ذهن خواهد داشت بتونه خوب مدیریت و پردازش و تجزیه تحلیل کرده و نسبت به فکری که باعث سرزنش ویا بدبینی ویا شک و یا تردید احساس گناه ویا لغزش خلق و خو توازن مناسب را برگذیده باشد و یا خدا نکرده نتواند کل مسیر هایی که کوتاه ذکر کردم را میدیریت کند فرد بیمار با مشکلات وسواس فکری کوتاه ترین راه گزینه خودکشی را به ناچار انتخاب خواهد کرد این گزینه برمیگردد به وضعیت بیمار.اگر در اوج بیماری باشد

R-f
R-f
پاسخ به  ناشناس
5 ماه قبل

دقیقا اینطور هست
موفق باشید

زهرا
زهرا
10 ماه قبل

سلام خواهر من الان ۶ ماهه که دوچار مریضی شدن بستری بودن همه مدا آزمایش اسکن و وگرفتن گفتن سالمه حالتهاش کش آوردن بدن دست پاشو میکشه سرشو بزمین میزنه خودشو میزنه وحافظشم از دست میده حالت های سختی داره میشه بگین این چی وچه جوری باید درمان بشه لطفا

بیمار
بیمار
پاسخ به  زهرا
6 ماه قبل

دقیقا برادرمن هم همینجوریه .واقعا کسانی که درگیر این بیارین هم خودشون هم اطرافیانشون خیلی غذاب میکشن . ما که دیگه توش موندیم انواع دارو بهترین دکتر همه راه رو رفتیم ولی هیچ فقط شک مونده .حالا میخوایم شک رو امتحان کنیم .خدا بزرگه شاید خوب شد

دانش آموز
دانش آموز
10 ماه قبل

سلام من برای نوشتن مقالم خیلی از سایتتون کمک گرفتم می خواستم تشکر کنم و خسته نباشید بگم فقط من سال انتشار رو پیدا نکردم میشه لطفا بگید

زی زی
زی زی
10 ماه قبل

منم تو۳۰سالگی مبتلا به دوقطبی شدم الان یک ساله قرص مصرف میکنم رفتم بیمارستان ایران درتهران من روح میدیدم خودمم میدونستم غیرعادیه الان عادیم

شهره
شهره
10 ماه قبل

سوال مهم داشتم صرف تست گرفتن بدون صحبت کردن می شه روانپزشک تشخیص دوقطبی و تجویز ترانکوپین بده؟؟

ناشناس
ناشناس
پاسخ به  شهره
10 ماه قبل

بهترین جا، بیمارستان روزبه هست

شهره
شهره
10 ماه قبل

یه نکته همیشه برام سوال من هیچوقت اهل اعتیاد به چیزی نبودم و هیچوقت حتی فکر خودکشی هم به سرم نزده چون خیلی نفس زندگی رو دوست دارم برای همین چون مرتب دیدم می گن این دو از عوامل تشخیص دوقطبی برای همین رو تشخیص دکترم شک دارم و دکتر جدیدی دارم پیدا می کنم که فقط از رو تست بدون صحبت کردن با مراجعه کننده تشخیص دوقطبی و تجویز داروی سنگین ترانکوپین نده به مراجعه کننده

buy
buy
پاسخ به  شهره
9 ماه قبل

سلام دکتر محمد طلوعی یا جمال شمس
البته دکتر محمد طلوعی مراجعه کردم… ولی دکتر جمال شمس ن،.

شهره
شهره
10 ماه قبل

سلام ۳ سال دکتر روانپزشک تشخیص ۲ قطبی داد برام و داروی ترانکوپین . فقط می تونم بگم زندگی ام فلج شد از بس که داروی ترانکوپین خواب آوری شدید داره به سختی به کارهای روزمره ام می رسم.و متاسفانه روی حافظه ام تاثیر خیلی بدی گذاشته . در صورتی که من حافظه خیلی قوی داشتم و همیشه اهل مطالعه و هنر.خیلی دقت کنید در انتخاب دکتر.

ابوالفضل
ابوالفضل
پاسخ به  شهره
10 ماه قبل

دوزشو یواش یواش کم کن . اروم اروم بزار کنار .‌‌ مدیتیشن کن زیاد تو اتاق نفس عمیق بکش . به غیر از نفس کشیدن به چیز دیگ فک نکن

R-f
R-f
پاسخ به  شهره
5 ماه قبل

ببیند بیماری bmd یا همان افسردگی دوقطبی ،که شما ذکر کردین و با وجود نا ملایماتی که از این بیماری دیدم تجربه های زیادی رو کسب و اندخته های زیادی رو چه در بیماران و چه در کلینیک های اعصاب و روان وچه در بیمارستان اعصاب و روان نظیر ایثار کسب کردم این بیماری یک بیماری است که باید ترفند و تاکتیک نسبت بیماری که از ان رنج میبری داشته باشی و در کنار ان باید نسبت بیماری مثلا کسی که نسبت به یک چیز زیاد حساس شده یا مدام یه فکری ازارش میده و یا اینکه وسواس های مکرر فکری داره نمیتونه فقط با مصرف دارو به مشکلی که داره خاتمه بده باید با یک دکتر اعصاب و روان مشاوره و بعد با یک روانشناس روان درمانی بشه تا بتونه در صدم ثانیه نسبت به وسواس های فکری مکرری که در ذهن خواهد داشت بتونه خوب مدیریت و پردازش و تجزیه تحلیل کرده و نسبت به فکری که باعث سرزنش ویا بدبینی ویا شک و یا تردید احساس گناه ویا لغزش خلق و خو توازن مناسب را برگذیده باشد و یا خدا نکرده نتواند کل مسیر هایی که کوتاه ذکر کردم را مدیریت کند باور کنید شما میتونید بر این بیماری غلبه کنید باید ایمان قویی در دلتون ایجاد کنید درسته خیلی سخته اما نشدنی نیست یه مثال میزنم در مورد یک وسواس فکری،دیدی یه موقع از کاه، کوه درست کنی چندین سال یه فکری رو تقویت کنی که هر روز براز رشد اون فکر اب بدی خاکشو عوض کنی نمیدونم حسابی برسی براش اما یه موقع میبینی که همان فکر کوچیکی که تو ذهنت خودت ایجادش کردی رفته رفته برات غلدرری میکنه خلاصه بعد مدتی که گذشت دنیا دیگه برات فرق میکنه دیگه مثل ثابت نیست شاید حرفایی در اوج بیماری بزنی که سایرین برات بخندند ویا اینکه ارزوی مرگ ویا …ببیند هر کلمه ای که به زبان میاریم ان کلمه درسته یکبار گفته میشود اما در اصل سه بار تکرار میشود یکبار از ذهن شروع میشود ویکبار از زبان و یکبار گوشمان ان کلمه را میشنود ببینید سعی کنیم از این پس مثبت اندیش بوده افکار خوب به ذهنمان اورده و فکر و ایده و اندیشه های مثبت را رد ذهنمان مرور کرده و پرورش بدهیم در ضمن در مورد مثالی که زدم راه درمان این است فرد بیمار باید باید هر چه زودتر پیش یک دکتر روانشناس برود و در صورت بستری نسبت به بیماری خود اقدام نماید در غیر اینصورت عواقب تلخی برای شخص وسواس دیده و اطرافیان خواهد داشت مطمعنا بعد معالجه و بستری و بهبودی،
ان شخص بیمار نسبت به ‌کار های خود خواهد خندید و از نشاط کافی و سرسبزی زندگی برخوردار خواهد شد به امید انانی که بذر امید را در زندگانی همواره دارند و بذر ناامیدی و خسته شدمو و نمیتونمو و نمیشه و کلافه شدمو ،در تیشه بخوشکونیش،
#موفق باشی
#خدا رو همیشه توکل کن خدا مثل یه چتری هست که همیشه یارو نگهدارو همراهته
#لبخند بزن زندگی
#لبخند بزن به مشکلات
در مورد انچیزایی که گهگاهی تورو رنجور میکنه مداخله نکن اگه تونستی اون فکر رو بپیچون مثل اینکه انگار سر یه بچه رو میخوای بپیچونی اگه زیاد سرزنشت کرد با هاش مجادله کن یعنی قاطع بر خورد کن اما به نظر من مدارا کردن با یه بچه غلدر بعضا به صلاحته

سپهر
سپهر
10 ماه قبل

سلام من پسری هستم ۱۵ ساله حدود چند ماهی من به داشتن اختلال دو قطبی در خودم شک کرده بودم، بعد از اینکه این مطلب رو خواندم تمام نشانه های دو قطبی رو داشتم و برای این که مطمئن بشم سه تا تست مختلف توی اینترنت دادم و در هر سه تست امتیاز های خیلی بالایی آوردم و در توضیحات تمام تست ها نشان از این بود که مبتلا به نوع شدید و جدی از اختلال دو قطبی هستم،اگر کسی تجربه داره در این موضوع میشه به من بگه که آیا توی نوجوانی این ها عادی هستند یا نه ممنون

z_h
z_h
پاسخ به  سپهر
10 ماه قبل

درمان با طب اسلامی بهترین درمان است همچنان در کنار درمان به یک مشاوره خوب که مرتبط با اخلاق و اعتقادت است برو چون تجربه کردم اینا رو بهت پیشنهاد میکنم

ابوالفضل
ابوالفضل
پاسخ به  سپهر
10 ماه قبل

سلام داداش باید بری پیش روانکاو صحبت کنی . و اون میدونه چیکار کنه

R-f
R-f
پاسخ به  سپهر
5 ماه قبل

سپهر عزیزم سلام
احساس میکنم شما بیشتر از هر چیز وسواس دارید
اختلالات دوقطبی بعید میدونم

سپهر
سپهر
10 ماه قبل

سلام من پسری هستم ۱۵ ساله حدود چند ماهی من به داشتن اختلال دو قطبی در خودم شک کرده بودم، بعد از اینکه این مطلب رو خواندم تمام نشانه های دو قطبی رو داشتم و برای این که مطمئن بشم سه تا تست مختلف توی اینترنت دادم و در هر سه تست امتیاز های خیلی بالایی آوردم و در توضیحات تمام تست ها نشان از این بود که مبتلا به نوع شدید و جدی از اختلال دو قطبی هستم،اگر کسی تجربه داره در این موضوع میشه به من بگه که آیا توی نوجوانی این ها عادی هستند یا نه ممنون

ناشناس
ناشناس
پاسخ به  سپهر
9 ماه قبل

عزیزم نوشتن که اول نو جوانی شروع این بیماریه و ممکن برا هر کسی پیش بیاد .لطفا برو دکتر تا دیر نشده .حتما با مشاوره و …خوب میشی

Sarina
Sarina
پاسخ به  سپهر
9 ماه قبل

سن شروع اغلب از نوجوانی این بیماری معمولا زمینه ارثی داره ولی عوامل محیطی بی تاثیر نیست کاملا قابل کنترل میتونه باشه ولی در صورت عدم پیگیری میتونه پیشرفت کنه و جدی بشه اگه خفیف و تحت کنترل باشه اصلا مشکل ساز نیست ولی اگه از یه حدی بیشتر بشه واقعا مشکل سازه و زندگی رو برای آدم سخت میکنه

سپهر
سپهر
11 ماه قبل

سلام آیا این علائم توی دوران نوجوانی طبیعی هستن یا نه؟

داوود
داوود
11 ماه قبل

سلام چندساله مادرم همینجوری میشه چندباربیمارستان ابن سینامشهدبردیم چون دارومصرف نمی کنه سالی یکی دوماه اینجوری میشه نمیدونم چکارکنم یکی ازکارای که می کنه دست به آتیش سوزی میزنم هرچی لباس گیرش میادمیسوزنه خودبه خودگریه می کنه بدون آنکه کسی بهش نگاه کنه می‌خنده هزیون،میگه باخودش حرف میزنه حرف های ۲۰سال پیش یادش میاد وغیره خیلی کارای دیگه

Kimia
Kimia
پاسخ به  داوود
9 ماه قبل

اگر علائم اسیب به خود یا دیگران و اتش افروزی داره باید بستری بشه به احتمال زیاد

رها
رها
پاسخ به  داوود
5 ماه قبل

سلام ببرش پیش دکتر سید جواد امی زاده اصفهان خیابان شمس آباد دکترش حرف نداره

مونا
مونا
1 سال قبل

من از بین اینهمه علائم فقط احساس غم شدید رو دارم
که بعضی وقتا میشینم کلی وحشتناک گریه میکنم و بعضی وقتا هم معمولی ام

R-f
R-f
پاسخ به  مونا
5 ماه قبل

مونای عزیز
بیاد داشته باشین که همه چیز به دکتر بسته نیست بعضی وقتا طبیعی هستش

محمد
محمد
1 سال قبل

اکثر خانوما فکر میکنن شوهراشون اختلال دو قطبی دارن

فاطمه
فاطمه
1 سال قبل

سلام
من بعدازازدواج ازسال۸۳دچارافسردگی و وسواس شدیدشدم بعضی اوقات واقعاافسردم بعضی اوقات معمولی چندین سال هست سرترالین استفاده میکنم باتجویزپزشک
وتاحالاهیچ پزشکی به من نگفته دوقطبی هستم اصلااین داروتاثیری روی بهبودی نداره راهنمایی بفرماییدازکجابدانم دوقطبی هستم وایاکسانی که وسواس دارن دوقطبی هستن

R-f
R-f
پاسخ به  فاطمه
5 ماه قبل

شما تونستین تا حالا وسواس هایتون رو خوب مدیریت کنید ؟اگه در کنترل انواع وسواس های فکری که غالبا در ذهن دارید مشکلی دارید بگید؟تا بتونم کمک ویا راهنمایی کرده باشم

....
....
1 سال قبل

تغییر رفتار از عصبانیت شدید و برخورد خشن و دعوای کلامی سخت خانوادگی البته با حفظ خونسردی! و بلافاصله آرام شدن ، انگار نه انگار که همین چند لحظه پیش طرف رو تا مرز سکته ، چیزی شبیه برق گرفتگی و آرزوی آنی مرگ و… کشونده و یهو آروم میشه و باز هم با خونسردی و خنده (شیطانی) از طرف (همسر) عذرخواهی کنه و حتی اونو نوازش کنه که یعنی همین چند لحظه پیش با تریلی چند بار از روی طرف رد نشده و توقع داره فوری و آنی اونو رو ببخشی برای مثال یک ظرف پولادی بسیار داغ و گداخته رو ناگهان در آب یخ بیاندازی چی میشه؟! (این رفتارهای بی دلیل و متناوب رو یک خانوم با همسرش داره ) طوری که همسر بیچاره انگار در کنار بمب ساعتی بودن رو زندگی میکنه یا میدونه دوره آرامش نسبی یا آتش بس بیش از ۳ روز یا کمی بیشتر دوام نمیاره و اون منطقی هم نیست که یا خودشو راحت نجات بده و راحت جدا شه یا درمان کنه ، برعکس عیب رو در طرف مقابل می بینه و هزار انگ با توهین و تهمت و بی دلیل و بدون اثبات به طرف می چسبونه . ببخشید طولانی شد

آخرین ویرایش 1 سال قبل توسط ....
خانم کریمی
خانم کریمی
پاسخ به  ....
4 ماه قبل

دقیقا ماهم یکی رو این جوری داریم دیگه واقعا نمیدونیم چیکار کنیم از دستش فقط آرزوی مرگ داریم براش

زهره
زهره
1 سال قبل

چطور ثابت کنم همسرم دوقطبی هست اصلا راضی نیست دکتر بره

صبا
صبا
پاسخ به  زهره
1 سال قبل

باید به مرکز بیمارستان روانی زنگ بزنین خودشون بیان ببرنش حالاتشو بگین و فیلم بگیرین

A.h
A.h
پاسخ به  زهره
11 ماه قبل

میتوانید از طریق دستور قضایی یا اورژانس اجتماعی اقدام کنید اگر تهدید جانی هم هست از طریق پلیس اقدام کنید وبیارید بیمارستان روانپزشکی بستری کنید

سحر
سحر
1 سال قبل

شوهر من فکر کنم دو قطبی من از علائم که با شوهرم مطابقت دادم فکر کنم شیدایی هستن

یک فرد ناشناس
یک فرد ناشناس
1 سال قبل

مزخرفترین چیز اینه که همه بیماری دوقطبی رو با اختلال شخصیت اشتباه میگیرن و متاسفم براشون و خیلی از روانشناس های امروزی فقد بلدن داروی افسردگی تجویز کنن در صورتی که نمیدونن اگه بیمار مشکل دیگه ای داشته باشه چه بلایی سرش میاد

ر.ر
ر.ر
پاسخ به  یک فرد ناشناس
1 سال قبل

من نفهمیدم پزشکان چرا یه انسان افسرده یا دوقطبی را روانی میکنن.فقط زود دست به قلم میشن مینویسن قرص همه رنگ همه نوع

عارفه
عارفه
پاسخ به  ر.ر
4 ماه قبل
علیرضا
علیرضا
1 سال قبل

باسلام خسته نباشی .پسرم بیماری دوقطبی داره.زیر نظر دکتر متخصص هم هست ولی چند ماه همون داروها رو استفاده میکنه.ودکتر نبردمش.رهاکین ۵۰۰.وبی پریدون.وریسپریدون مصرف میکرد.که ریسپریدون الان گیر نمیاد یه دارو دیگه میخوره بادستور دکتر..الان ۶ ماه همون داروها رو میخوره.الان. بد بینه.اعتماد به نفس نداره.ذود رنج هست.راهنمایی کنید ممنون .

Mahsa
Mahsa
1 سال قبل

سلام من برای یه رمانی میخام چند تا سوال از یه بیمار دو قطبی بپرسم
@peranses_mahsi
ایدی شادم

نرگس
نرگس
1 سال قبل

بیمار من می‌گوید میخوان مرا بکشند از ترس بیرون نمی رود کارهای شخصی خودش را انجام نمی دهد

سجاد
سجاد
پاسخ به  نرگس
1 سال قبل

باید بهش بفهمونی که صداهایی که میشنوه همشون الکیه و واقعیت نداره فقط کافیه اینو بدونه بعد به مرور زمان درست میشه و فراموش میکنه

Яд
Яд
پاسخ به  نرگس
1 سال قبل

سلام احتمالا دچار بیماری اسکیزوفرنی شدن چون خواهر منم همین چیز هارو میگفت و فرق توهم و واقعیتو‌ متوجه نمیشد به خاطر اختلالات در عصاب مغز و هورمونه باید حتما بره روانپزشک و دارو بگیره بعد یکی دوماه درست میشه خواهر من الان تقریبا بعد دو ماه ۹۰ درصد بهتر شده از قبل فقط یکم افسردگی داره هنوز ولی توهم نداره

مهدی
مهدی
پاسخ به  Яд
9 ماه قبل

میشه اسم دکتر بگید کدام شهر

A.h
A.h
پاسخ به  نرگس
11 ماه قبل

اینها از انواع هذیانها هستند.هذیان گزند وآسیب شایعترین نوع هذیان هست واگر توجهی بهش نشه منجر به سایکوز که یک بیماری روانپریشی هست میشه.حتما با روانپزشک مشورت کنید.درمان پذیره

سارا
سارا
پاسخ به  نرگس
11 ماه قبل

ما هم اینطور بود و به شدت بی میل از غذا شده و شب ها نمی خوابید و فکر میکرد تو غذا سمه … خیلی سخته و خدا به همه صبر بده … بهتره که مثل یک بچه باهاش رفتار بشه و توجه کنید ببینید حرف کی رو بیشتر قبول داره …

R-f
R-f
پاسخ به  نرگس
5 ماه قبل

خواهر عزیزم شاید دچار وسواس های فکری مکرر شده باشد
خواهشا با بیمارتان مداخله نکنید چون من و شما دکتر نیستیم در اسرع وقت با یک پزشک اعصاب و روان مشورت کنید

د م
د م
1 سال قبل

سلام پسرم بیماری دو قطبی داره پیش روانپزشک رفتیم ولی داروهاشو استفاده نمیکنه لطفا راهنمایی بفرمایید

سارا
سارا
پاسخ به  د م
1 سال قبل

باید بزور هم شده بهش داروهاشو بدین حتی بریزین تو غذاش وگرنه مجبور میشین بستریش کنید که این خیلی بده بعداز چند سال مثل من که پیر شدین و نابود شدین خودش به نتیجه میرسه که باید دارو بخوره

دکمه بازگشت به بالا