استرس و اضطراب | علائم و راههای درمان آن

فهرست مطالب
همهی ما در زندگی، فشارهای روحی و روانی، ترس، دلهره و نگرانی را تجربه کردهایم که این فشارهای روحی اگر از حدی فراتر برود، تمامی زندگی و فعالیتهای ما را در طول روز تحت تأثیر قرار میدهد. آیا با مفاهیم استرس و اضطراب، به عنوان کلمات کلیدی در سلامت روان آشنا هستید؟
آیا سطح استرس و اضطراب شما در طول روز، در حد طبیعی است یا فراتر رفته و نیاز به کمک گرفتن از مشاور، روانشناس و روانپزشک دارید؟
در این مقاله، میتوانید با استرس و اضطراب، علائم و راههای درمان آن آشنا شده و به اهمیت ارتباط با مشاور استرس و روانشناس در دنیای پر از تعاملات و پیچیدگیهای امروز پی ببرید.
وب سایت و اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین؛ امکان مشاوره غیرحضوری به صورت تلفنی و متنی با مجربترین روانشناسان و روانپزشکان را برای شما فراهم میکند. در ادامه میتوانید با مفاهیم استرس و اضطراب، علائم و راههای درمان آن آشنا شوید.
استرس
استرس به واکنش طبیعی بدن در برابر عوامل محرک، تغییرات، فشارهای درونی یا بیرونی گفته میشود.
این عوامل در شرایط مختلف سبب بر هم خوردن تعادل بدن میشوند و بدن هوشمند ما برای مقابله با این حالت تلاش میکند تا تعادل از دست رفته را بازگرداند.
استرس میتواند گاهی خفیف و زودگذر باشد (مانند استرسی که قبل از یک آزمون ساده به ما دست میدهد) یا ممکن است شدید باشد و حالت مزمن پیدا کند. در واقع کمی استرس قبل از انجام هرکاری لازم است و میتواند به بهتر انجام شدن آن کار منجر شود. اما استرس شدید و مزمنی که فشارهای روحی و جسمی بیش از حد به فرد وارد میکند، میتواند تأثیر مخربی بر زندگی او داشته باشد و حتی سبب بیماری شود.
اضطراب
آیا میدانید اضطراب چیست؟
اضطراب یک حالت هیجانی شدید است که معمولاً با احساس ترس، دلهره و نگرانی همراه میشود. اختلال اضطراب یکی از رایجترین بیماریهای روانی در جهان هستند که تمام گروههای سنی از کودکان تا بزرگسالان را تحت تأثیر قرار میدهد.
اضطراب و استرس
استرس و اضطراب دو طرف یک سکه هستند. استرس نتیجه واکنشهای روی مغز یا بدن شماست که میتواند ناشی از یک رویداد یا فعالیت باشد که شما را عصبی یا نگران میکند. اضطراب همان نگرانی، ترس و دلهره است. در واقع اضطراب میتواند واکنشی در برابر استرس باشد، اما ممکن است در افرادی که استرس هم ندارند رخ دهد. اضطراب و استرس علائم جسمی و روحی ایجاد میکند. این شامل:
- سردرد
- درد معده
- ضربان قلب تند
- تعریق
- سرگیجه
- تنش عضلانی
- تنفس سریع و پی در پی
- وحشت
- عصبی بودن
- عدم تمرکز
- خشم غیرمنطقی یا تحریکپذیری
- بیقراری
- بیخوابی
استرس و اضطراب همیشه غیرطبیعی نیستند. هر دو در واقع میتوانند انگیزهای برای انجام کار یا چالش در شما ایجاد کنند. اما استرس و اضطراب شدید و طولانی مدت میتوانند در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کنند، به همین علت باید به دنبال معالجه و درمان آنها بوده و از متخصصان اعصاب و روان و روانشناسان کمک بگیرید.
حتی، عوارض ابتلای طولانی مدت افسردگی و اضطراب درمان نشده شامل موارد مزمن جسمی مانند بیماری قلبی است.
انواع اختلالات اضطرابی
انواع مختلف اختلال اضطرابی در افراد دیده میشود، که عبارتند از:
- اختلال اضطراب فراگیر: نگرانی مزمن درمورد رویدادهای مختلف که با گرفتگی عضلات یا سایر نشانه های جسمی همراه باشد یا ترس مبهم و نگرانی که به یک عادت تبدیل شده است.
- اختلال پانیک (اختلال هراس):
- حملات غیرمنتظره و ناگهانی هراس، یعنی موجی از ترس شدید یا هول و نگرانی که با شدت زیادی در بدن احساس میشوند وبا احساس مرگ قریبالوقوع همراه هستند و یا نگرانی از این که در وضعیتی قرار بگیرید که این حملات دوباره تکرار شود. شاخصه اصلی این اختلال این است که در ابتدا بیش از آنکه یک پدیده روانی به نظر برسد، یک مشکل فیزیکی تصور میشود.
- فوبیا (هراس): ترس بیش از حد از یک شی، موقعیت یا فعالیت خاص
- آگورافوبیا: ترس از بیرون رفتن از خانه، فضاهای باز و یا حضور در مکانهای ناآشنا
- اختلال اضطراب اجتماعی: فرد مبتلا به این اختلال هنگام حضور در موقعیتهای اجتماعی احساس اضطراب میکند و از اینکه توسط دیگران مورد ارزیابی یا قضاوت منفی قرار بگیرد هراس دارد، این اتفاق میتواند هنگام حضور در یک موقعیت خاص رخ دهد مانند سخنرانی در جمع یا هنگام حضور در موقعیت های عمومی تر از جمله موقعیت های اجتماعی روزانه.
- وسواس فکری (OCD): تکرار افکار غیرمنطقی که باعث رفتارهای خاص و تکراری در شما میشود.
- اختلال اضطراب جدایی: ترس دوری از خانه یا عزیزان
- اختلال اضطراب بیماری: اضطراب در مورد سلامتی (که قبلاً هیپوکندری نامیده میشد)
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): این اختلال بعد از قرار گرفتن فرد در معرض یک رویداد خطرناک و ترسناک پیش می آید که ممکن است براثر آن به فرد احساس ضعف یا قربانی بودن دست بدهد. خاطرات این رویداد به طور مستمر تکرار میشوند، گاه در رویا و گاه در پاسخ به اتفاقی که یادآور ان رویداد است، این خاطرات با استرس شدید و تمایل به فرار همراه هستند.
- لالی انتخابی: امتناع از صحبت کردن در موقعیتهای خاص
- اختلال وسواس جبری: وجود افکار ترسناک، خودآیند و مکرر و یا تصوراتی حاد و شدید از یک نگرانی معمولی (مثلا وجود یک حس قوی که فراموش کرده ایم بخاری را خاموش کنیم یا اینکه به ویروسی کشنده مبتلا شدیم) و یا عادتهایی که ترک آنها زمانبر است ولی به نظر میرسد که باید متوقف شوند از قبیل تکرار بیش از حد یک عبارت در ذهن، وسواس در چینش دقیق اشیاء در کنار هم و یا وسواس تمیز بودن.
مدیریت استرس و اضطراب
اگرچه استرس و اضطراب امروزه به عضو جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از انسانها تبدیل شده است اما با تغییر شیوه زندگی و استفاده از روش های کنترل استرس میتوان زندگی شادتر و سالم تری را تجربه کرد.تغییر در شیوه زندگی میتواند به کاهش علائم استرس و اضطراب کمک کند. این تکنیک را میتوان همراه با درمانهای پزشکی به توصیه متخصصان مربوطه، برای کاهش اضطراب استفاده کرد. از راهکارهای موثر در این زمینه میتوان موارد زیر را ذکر کرد:
- بپذیرید کنترل همه ی امور در دست شما نیست
- تکنیکهای ارامسازی (مدیتیشن، یوگا، گوش دادن به موسیقی آرام و …) را فرابگیرید
- ورزش کنید
- زمان خود را مدیریت کنید و از اهمال کاری بپرهیزید
- از مکملهای دارویی استفاده کنید
- میزان کافئین مصرفی خود را کم کنید
- درمورد موضوعی که باعث نگرانی شما شده چیزی بنویسید
- تنفس عمیق را از یاد نبرید
- با درمانگر خود در ارتباط باشید
- “نه” گفتن را تمرین کنید و برای تواناییها خود حد و مرزی قائل شوید
- تغذیه سالم و خواب کافی را از زندگی خود حذف نکنید
- با خانواده و دوستان خود در ارتباط باشید
- زمانی را به تفریح و استراحت اختصاص دهید و خود را در حجم زیادی از کار غرق نکنید
- برنامهریزی و الویتبندی را وارد زندگی روزمره خود کنید
راهکارهای درمان اضطراب
درمان اختلالات مرتبط با اضطراب به شدت و علل به وجودآورنده بستگی دارد. در بسیاری از موارد افراد با فراگرفتن مهارتها واستفاده از ابزارهایی که توسط یک روان درمانگر ارایه می شود میتوانند از احساس اضطراب رها شوند. اما اگر شدت اضطراب زیاد باشد، به انداره ای که حضور در جلسات روان درمانی را برای فرد ناممکن کند لازم است از درمان های نخصصی روانپزشکی برای دستیابی به بهبودی بهره برد. در ادامه به توضیح مختصر چند روش که در جلسات روان درمانی برای درمان اضطراب به کار میرود، میپردازیم :
- درمان شناختی رفتاری
تاثیر اعمال و طرز فکر ما بر احساساتمان را بررسی می کند و الگوهای رفتاری و فکری که باعث اضطراب شده یا مانع از بهبود آن میشود را شناسایی میکند و بعد از شناسایی آن، کمک می کند تا آن را با رفتار و الگویی که به مقابله به اضطراب کمک می کند، جایگزین کنیم.
- رفتار درمانی
در این روش تلاشی برای تغییر نگرش صورت نمیگیرد بلکه با بهره بردن از فعالیت هایی که برای فرد خوشایند است و باعث ایجاد احساس رضایت میشود، سعی در درمان اضطراب دارد.
- مواجهسازی و حساسیتزدایی سیستماتیک: در این روش، شما به تدریج در معرض محرکهای اضطراب قرار میگیرید تا بتوانید احساسات ترس خود را مدیریت کنید.
- دارو درمانی: این روش میتواند به درمان اختلال اضطراب (با تشخیص قطعی) کمک کند. این داروها ممکن است شامل مهارکنندههای بازجذب سروتونین انتخابی (SSRI) مانند سرترالین (زولافت) یا پاروکستین (پاکسیل) باشد. گاهی اوقات پزشکان از داروهای ضد اضطراب (بنزودیازپینها) مانند دیازپام (والیوم) و یا لورازپام (آتیوان) استفاده میکنند. اما این روشها به دلیل خطر وابستگی بیمار، عموماً به صورت کوتاه مدت استفاده میشود.
ما توصیه میکنیم برای درمان اضطراب و کمک به بهبود عوارض ناشی از آن از یک روان درمانگر کمک بگیرید. در آخر باید اضافه کنیم که اختلالات اضطرابی را میتوان با دارو، روان درمانی یا ترکیبی از این دو درمان کرد. برخی از افراد با دارا بودن اختلالات اضطرابی خفیف تصمیم میگیرند با این شرایط زندگی کنند و به دنبال معالجه نباشند.
لذا درک این نکته مهم است که حتی اضطراب شدید نیز قابل درمان است. از این رو میتوانید از طریق سایت و اپلیکیشن پذیرش ۲۴ با مجربترین روانشناسان و روانپزشکان به صورت ۲۴ ساعته در ارتباط باشید. و در سریعترین زمان ممکن از مشاوره های معتبر ترین روانشناسان استفاده کنید.
استرس و خشکی گلو
سوال بیمار:
پاسخ دکتر رقیه زارع دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی:
سلام – ۴۵ ساله و مرد هستم – همیشه احساس میکنم که زندگی و جوانی ام قربانی دروغ و اعمال خانواده ام بوده است و تا حدودی هم این واقعیت است . اما احساس غمی که به من دست میدهد بیشتر از توان من است ، بیشتر موارد آه از ته دل میکشم مثلا تو پنج دقیقه ممکن است ۴ بار آه و تنفس از ته دل بکشم . بعضی وقتها دوست دارم یک اتفاقی باعث شود که زود بمیرم اما زود پشیمان میشوم چون نگران سرنوشت دوتا دخترم هستم . از رفتن به روانپزشک میترسم . دکتر عمومی آلپرازولام نیم درصد نوشته و هر روز یک قرص میخورم . اگر نخورم فشار خون پایینم افزایش می یابد و سر درگمم . قدرت کاری بشدت پایین آمده در صورتیکه زمانی موفقترین فرد در صنف خودمان بودم . حوصله جواب دادن به بازخواستی که سر یک عمل ناکرده به من میشود را ندارم و نمیتوانم از خودم دفاع کنم و به گذر زمان میسپارم . در کار ضروری عجله نمیکنم و کمی فراموشکار شده ام . از انتخاب همسرم بسیار ناراضیم اما با اینکه خیلی خیلی اذیتم میکند دوست ندارم اتفاقی برایش بیفتد وهمیشه ازین میترسم که نکند اتفاقی برای خانمم بیفتد و دخترانم یتیم شوند و این اذیتم میکند . همیشه نگران از سلامتی جسمی و روحی و اخلاقی و آینده دو دخترم هستم . همیشه فکر میکنم اتفاق ناگواری برای اعضای خانواده ام پدر مادر خواهر برادر و فرزندانم رخ خواهد داد . چه کنم ؟
سلام
شما استرس دارید و این استرس باعث کاهش حافظه ، افزایش فشار خون ، آه کشیدن های مکرر ، و همه اینها نتایج اون اضطابی هستن که ریشه این علائم هست و این اضطاب ها از کجا میاد و منشاش چی هست مهم هست و باید بررسی شود و درمان دارویی می تواند آن را بهبود بدهدو باید یک دوره درمانی شش ماهه طی کنید و توصیه می کنیم که یک ورزش مداوم در واقع پنج روز در هفته نیم ساعت را شروع کنید که بعد که بعد از شش ماه درمان دارویی آن ورزش بصورت عادت دراومده باشه و جایگزین درمان دارویی شود و اینکه نوشتید از رفتن به روانپزشک می ترسید احتمالا به خاطر ترس از دارو های خواب آور باشد یا اعتیاد آور باشه ، آلپرازولام یک داروی بسیار خوب برای کاهش اضطراب هست ولی اعتیاد آور هست و بعد از مدتی استفاده اثرشان را از دست می دهند و باید به جای یه دونه باید دو تا استفاده کنید و داروی اصلی درمان اضطراب نیست و بیشتر برای شروع درمان و یکی دو هفته اول توصیه می شود و برای درمان ۶ ماهه اصلا توصیه نمی شود و داروهای ضد استرس خواب آور و اعتیاد آور نیستن و به روانپزشک مراجعه کنید .
سلام و خسته نباشید من بیشتر اوقات فکر میکنم همه چیز بشدت تند حرکت میکند تمام حرکاتم احساس میکنم خیلی تند شده تپش قلب شدید میدونم همه چیز عادی اما تو ذهنم همه چیز ده برابر سریع اتفاق میافتد
سلام
صمدی هستم نه ماه پیش فهمیدم روماتیسم قلبی دارم الان بعداز استرس شدید احساس تنگی نفس را دارم پیش پزشک متخصص قلب مراجعه کردم و دارو استفاده مکنم اما باز نگران هستم ودچاراسترس میشم لطفا راهنماییم کنید
سلام من خیلی استرس شدید دارم الان بیشتر شده میتونین درمانم کنین یان
سلام من ۱۵ساله خیلی استرس دارم استرس امتحان ها و چرا پریود نمی شوم …. و خیلی سردردم دارم نمی دونم چرا لطفاً یه کاری کنیم که زودتر خوب بشوم
سلام من۲۴سالمه خیلی استرس دارم و لکنت زبان دارم و نمیتونم حرف بزنم دستاوپاهام میلرزه نمیتونم تومراسمات شرکت کنم یاپیش دوستام برم چکاربایدکنم
سلام برا مشکلتون راه کار پیدا کردین پیش پزشک رفتین ؟ پسر منم مشکل شما رو داره راگه راهی پیدا کردین ما رو هم خبر بدین
سلام وقت بخیرمن دختری۲۴ساله هستم که خیلی وقته دچار لکنت زبان و استرس زیادی. هستم خیلی دست و پاهام میلرزه نمیتونم تو مراسمات شرکت کنم چکاربایدکنم تاخوب شم
سلام خوبید من امیر هستم ۲۵سالمه از تهران۳سال پیش منم همین جوری بودم توشولوغی نمیتونستم بشینم میترسید حرف بدی بزنم خیلی رنج میبردم خیلی داغون بودم تو خیابون وقتی این کسی را میدیدم پیش خودم میگفتم الان حمله نکنم باز بیشتر میترسیدم ،آخرش رفتم دکتر روان شناس ۲جلسه برام دارو داد خیلی خوب شدم الان خیلی عالی هستم من درد شمارا تجربه کردم خیلی سخته زود تر برید پیش یک دکتر روان شناس
استرس چیست؟ 🙂
سلام خسته نباشید امسال کلاس نهم هستم و امتحانات نهایی هستن و همین طور درس ها سخت همه چیز رو زود یاد میگیرم وقتی که معلم ازم میپرسه و یا امتحان میگیره و بیشتر موقع پرسش این اتفاق میفته استرس میگیرم همه چیز رو فزاموش میکنم و سال به سال خیلی زیادتر میشه جوری میشه که دست سمت راستم تا ۳یا ۴ساعت درد میگیره از هرکی راه کار میگیرم کسی چیزی نمی دونه اگه شما میدونین بهم کمک کنید که این بزرگ ترین لوطفی در حق من کردین
سلام لطفا به من کمک کنید من دختری ۱۸ ساله هستم از وقتی که یادم میاد یه آدم استرسی بودم حتی با این کار به همه اعضای بدنم آسیب زدم کافیه من عصبانی و استرس بگیرم آن ها شروع کنند به درد دیگه خسته شدن یه راه کار بدید لطفأ
سلام اقایی ۴۷ساله هستم تو حالت عادی مشکلی ندارم ولی توی چالشها وتنشهای زندگی مثلا تصادف رانندگی یا بحث با همسایه یا مدیر شرکت و کلا توی جروبحث با هرکسی توانایی تکلم رو از دست میدم و تپش قلبم انقدرشدید میشه که قلبم از سینم میخواد بزنه بیرون و دهانم خشک میشه و کلمات رو به خاطر نمیارم و نمیتونم صحبت کنم و از خودم دفاع کنم و همیشه مغلوب میشم
سلام من خودم ۲۲سال دارم دوتابچه دارم خیلی استرس دارم الان اگه به متخصص زنگ بزنم حرف نمیتونم بزنم
سلام من چندسال پیش افسوردگی داشتم بعدازدوره درمان خوب شدم حالاچندروزیه دوباره استرس اسطراب دارم ممکنه بیواریم برگشته باشه
سلام اصلا بهش فکر نکن و خودتو مشغول و سرگرم یه کاری مثل بازی موبایل گیم نت فوتبال کتاب کوهنوردی و … بکن و یه سرگرمی و انتخاب کن کلا به فکر اون بیماریو حالتایی که بهت دست میده نباشی هرچی زوم و تمرکز کنی که ای وای نکنه دوباره تو اون شرایط قرار بگیرم بدتره بیخیالش شو و هر وقت فکرش اومد تو ذهنت انکارش کن بگو من خوبم و هیچ مشکلی ندارم موفق باشی…
,سلام من ۱۴ سالم هستش از پارسال تا الان استرس ام خیلی زیاده و دچار وسواس فکری شدید شدم چه دارویی مصرف کنم ؟؟ و همچنین موقع استرس سریع گریم میگیره و حال تهوع و سردی بدن بهم دست میده
و همینطور تپش قلب خیلی زیاد و نفس تنگی دارم
سلام من ۲۸سالمه چند سال پیش دچار حمله اضطرابی شدم ۲سال قرص مصرف میکردم بعداز دو سال دیگه تا ۳سال قرص مصرف نکردم ولی استرس ترس بیرون رفتن از شهر یا جایی رفتن داشتم باز پارسال دچار همون شدم که معده ام درگیر کرد ورم معده شدید خلاصه حس حال خیلی بد باز ۹ماه قرص مصرف کردم الان دوماه دیگه نخوردم دیگه
بخاطر مشکلی روحی برام پیش اومد باز این استرس اضطراب وسواس اومده سراغم لطفا کسی میتونه کمکم کنه خسته شدم از این حس حال دوس ندارم باز قرص مصرف کنم عوارض دارن .لطفا کسی طب سنتی یا روش میدونید بهم بگین ممنون
سلام اگه بیکاری حتما برو سرکار و خودتو مشغول کن خیلی کمک میکنه
سلام منم همینطورم
سلام وقت بخیر من سر اعت باید نماز بخوانم وغذا بخورم و بخوابم وار مسافرت بدم میاد حوصله کسی را ندارم دو سالی هست که بدتر شدم
حتی خانه اقوام هم نمیروم خیلی به مرگ عزیزانم فکر میکنم
سلام چی باید کرد گردنت وبدنت نلرزه وبی حس نباشه
وقتی راه میری همه بدنت بی حس میشود چرا
سلام منم خیلی اینجوری میشم نمیدانم چی کار کنم
سلام خسته نباشید
من ۲۰ سال دارم و یک مدتی هست ک معده درد دارم(هرچیزی ک میخورم اصلن هضم نمیشع و از گلوم تا معده ام حسش میکنم،باد معده هم دارم زیاد)چنتاهم آزمایش دادم ولی هیچی نشون نمیده ،داروی خاصی هم استفاده نمیکنم فقط چای بابونه وبویمادرن میخورم اما فایده نمیده لطفا بگید من چیکار کنم ممنون
با سلام خدمت شما
آقا ۳۲ ساله هستم یه مدتیه غروب که میشه حالم خیلی میگیره احساس ترس شدید ترس از مرگ بهم دست میده اینقد شدیده که دیگه حال هیچکس رو ندارم میرم تو خودم میترسم به روانشناس مراجعه کنم راهکارتون چیه
یک کار خیلی ساده اما یک کمی گرون! ازدواج ، خلاص
سلام خیلییی خسته شدم از خودم از این زندگی بدرد نخور ای چهارتا تجدیدی اوزدم کنکور رو خراب کردم مامانم میزنه تو سرم بایام از اون ور. خسته شدم خسته دیگع نمتونم تحمل کنم هرشب چربه میکنم شبا تا صبح خوابم نمیبره پریشونم فف گریه میکنم غذام کم شده دیگه خسته شدم دیگه نمیشم تو این دنیا باسم
سلام وقتتون بخیر من ۱۸ سالمه و خیلی وقته که حس میکنم استرس عصبی دارم شاید از حدود اوایل دبستانم خیلی استرسی هستم و احساس ناامنی خیلی زیادی دارم پرخاشگر هستم و وقتی پرخاش میکنم بعدش احساس عذاب وجدان زیادی پیدا میکنم طوری که انگار اصلا دست خودم نبوده و برای کوچکترین چیزی استرس دارم اما فرد گوشه گیری نیستم و دوست دارم بیرونمو برم ولی همش با استرس همراهه پیش روانشناس های زیادی رفتم اما درمان نشدم میشه لطفا یک پیشنهادی بدین که چگونه این استرس بیش از حد و کنترل کنم یک جورایی انکار سبک زندگیم شده و نمیشه یک روزمو بی دردسر و بدون استرس و اضطراب بگذرونم
سلام خسته نباشید من از بچگی تا الان که ۱۳سالم هست دچار استرس شدید شدم و سردرد و حالت تهوع و بی حوصلگی شدید داشتم سه یا چهار ماه پیش به خاطر دعوای شدید خانواده بی خوابی شدید گرفتم جوری که تا سه چهار روز از استرس شدید خوابم نمیبرد و خواهرام منو چند رپزی به خونشون بردن تا یکم آروم باشم از طرف مدرسه من رفتم پیش یه روانشناس یکم باهم حرف زدیم ولی بعد سه روز که من دیگه رفتم پیش روانپزشک خانوادم دیگه منو نبردن و من طبق گفته ی روانپزشک قرصمو که اسمش آسنترا بود میخوردم ولی دقیقا بعد از سه هفته خانوادم هیچ قرصی برام نگرفتن و الانم من استرس دارم و نمیدونم باید چیکار کنم لطفا کمکم کنید
سلام خسته نباشید… من از بچگی تا الان که ۱۳سالمه دچار استرس شدید میشدم… الانم چندماه پیش ب خاطر دعوا های شدید خانواده دچار بی خوابی سردرد شدید حالت تهوع و بی حوصلگی شدید شدم… از طرف مدرسع پیش ی روانشناس رفتم ولی بعد از سه روز دیگه نبردنم برام قرص آسنترا نسخه کردن بعد از سه هفته خانوادم دیگه برام نگرفتن و الان من دوباره حالم بد شده… لطفا کمکم کنید
سلام عزیزدلم، لطفا خودت رو سرزنش نکن این وظیفهی خانوادت بود که بهت توجه کنن و حواسشون بهت باشه و برات دارو تهیه کنن. اگه هنوزم تو همون شرایطی فقط یه کاغذ و خودکار بردار هرچی تو ذهنته بنویس، حتی بدترین و ترسناک ترین فکرت رو بنویس. بعد بخونش. ببین چجورین ببین واقعا چقدرش استرس آوره. این روش واقعا همیشه برای من کمک کننده بود. از ته قلبم آرزو میکنم وقتی بزرگتر شدی کلی خوشحال باشی.
سلام .
من از کودکی استرس داشتم و الان ک دانشجو هستم خیلی شدید شده و راهای گفتار درمانی درفتم و هیج نتیجهدای نگرفتم دارو هم مصرف کردم ولی وقتی دارو مصرف میکنم فقط نیم ساعت ک استرسم اروم میشه و باز شدید میشه راهکار چیه
با سلام ۴۰ ساله مجرد این سوال رو داشتم ک در کار اداری یا نوشتاری در هر جایی ومکانی دستام میلرزه خیلی اوقات امضا دادن یا فرم پر کردن وتپش شدید قلب ممنونم
من هم اینجوریم و نمیدونم باید چیکار کنم
الان ازم میخوام تا ضامن بشم و برم بانک و این چند روزه بدجور استرس و دلشوره دارم
بخاطر استرسه
سلام ،خسته نباشید ۴۷سالم هست متاهل ویک فرزند پسر دارم ویایسگی زودرس گرفتم فکر کنم بخاطر شیفت های شب هست چون پرستارم وشیفتهای اضافه خیلی دارم وخیلی وسواسی به مرتب بودن وتمیز بودن دارم هم سر کارم وهم خونه وحتی اگه مهمونی برم دوست دارم جاههای کثیفو تمیز ومرتب کنم وهمچنین وقتی پسرم امتحان داره استرس واضطرابم بیشتر میشه وشاید تا صبح گاها نخوابم چیکار کنم ؟ممنونم
سلام. من ۳۶ سال سن دارم و از جاهای ناآشنا و از جاهای روشن مثل فروشگاههای بزرگ و پاساژهای بزرگ که خیلی روشنه می ترسم و وقتی در این جاها حضور پیدا میکنم عرق میکنم و سرگیجه و تپش قلب و پاهام شروع به لرزش و سست شدن میکنه.و در زندگیم داره اختلال ایجاد میکنه
سلام من در شب درقبرستان ترسیدم الان ۳ساله زندگی خوش ندارم تورو
خداکمکم کتید از هوش. میرم حال خوش ندارم سرم خیلی درد میکنه اگه راهی هست توراخدابهمن بگیید
سلام از هوش میرم سرم خیلی درد میکن توراخدا
سلام و عرض خسته نباشید من۱۴ سالمه ومعمولا خیلی استرس میگیرم مخصوصا وقتی تو جمع باشم دستام خیلی میلرزن و لکنت زبان میگیرتم و احساس میکنم که همه مسخرم میکنن و کسی درکم نمیکنه مثلا ی روز معلممون میخواست امتحان روخوانی قرآن بگیره(که خودتون میدونین روخوانی قران اسونه)من وقتی میخوندم خیلی خوب میخوندم اما وقتی معلمم اوردتم روبه روی بچه ها یک دفعه دستام لرزید و لکنت زبان گرفتم خیلی سعی کردم کنترلش کنن اما نشد
میشه بگید بنظرتون چه فوبیایی دارم (استرس)
و میشه بگید چطوری درمانش کنم:)
سلام من وقتی داخل اتاق هستم کسی از پشت دربا قفل کنه ترس واسترس میگیرم یا کاری میخوام بکنم ترس دارم که برم انجام بدم یا بعضی موقع ها حس میکنم اگه بلندشم گیج نمیخورم
جواب نگرفتم محمد س ،ن هستم
سلام من هنوز بچم ولی موهای پیشونیم رو زدم ولی حالا استرس دارم که خیلی معلوم میشه خوابمو این فکر و خیال گرفته میسه کمک کنین
سلام من یک خانم ۴۶ ساله هستم داری یه فرزند من بعد تولد دخترم مشکلاتی که داشتم مریض شدم حالم خیلی بد بود مدام دکتر رفت آمد میکردم اون زمان ۲۶ سال داشتم میخواستم دخترم ببرم مهد از رفتن به بیرون میرسیدم الان دارهای که استفاده کردم خوب شدم ولی الان دو سال فوبیا فضای بسته پیدا کردم طوری که میرم بانک در چشمی داره میترسم نکنه در بسته بشه لطفاشما بفرما ید چه کار کنم خوب بشم از هواپیما اتوبوس میترسم برم جای
شما دیوونه ای
چه خبر ، چی شد؟
نفسم داره میگیره
سلام من خیلی استرس دارم نمیدونم چیکارکنم ازوقتی که سرکارمیرم حالم خیلی بده