

ایرانیها ازجمله مستعدترین ملیتهای جهان در علوم پزشکی هستند و ثابت کردهاند که با اتکا به هوش ایرانی و تلاش شبانه روزی میتوان بهترین نتایج را کسب کرد. با مروری بر تاریخ مشاهیر پزشکی ایران در گذشته و حال شاهد حضور این نخبگان در عرصه های بین الملل هستیم. با پذیرش ۲۴ همراه باشید تا با داستان زندگی حیرت انگیز چند تن از این نوابغ بیشتر آشنا شوید.
-
پروفسور توفیق موسیوند مخترع نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان
دکتر توفیق موسیوند استاد جراحی دانشکده پزشکی اتاوای کانادا و مخترع جهانی نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان میباشد. ایشان در سال ۱۳۱۵در روستای ورکانه همدان چشم به جهان گشود و تا ۱۴ سالگی برای کمک به خانواده چوپانی کرد.
دکتر موسیوند فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس مهندسی مکانیک از کانادا و دکترای پزشکی و فوق تخصص جراحی قلب از کانادا میباشد. او صاحب اختراعاتی از جمله قلب مصنوعی، امکان تشخیص پزشکی از راه دور و تنظیم و معالجه قلب، تعیین DNA انسان توسط اثر انگشت و ۱۴ اختراع پزشکی دیگر میباشد.
اشتیاق توفیق موسیوند به آموختن، او را در ابتدا به دانشگاه تهران و سپس با بورسیهای که به دست آورد به دانشگاه آلبرتای کانادا راهی ساخت. سالهای ابتدایی زندگی در کانادا برای دکتر موسیوند بسیارسخت گذشت. او علاوه بر یادگیری زبان و تحصیل در طول شبانه روز حتی مجبور به کار به عنوان یک ظرفشور بود. توفیق موسیوند پس از فارغالتحصیل شدن در رشتههای مدیریت و مهندسی مکانیک با دختری کانادایی ازدواج کرده و در دهه ۱۹۷۰ سمتهای متعددی را به عنوان یک مهندس برعهده داشت.
بعد از اختراع قلب مصنوعی به شهرت جهانی رسید و ریاست بسیاری از هیئت های علمی و تخصصی و سمت استادی رشته های جراحی و مهندسی در دانشگاههای اوتاوا و کارلتون را برعهده گرفت. فعالیتهای تحقیقاتی او باعث به وجود آمدن سالی ۱۰۰۰ شغل در کانادا و سرریز شدن بیش از ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در طی ده سال شده است.
-
علی اصغر خدا دوست برجستهترین جراح چشم پزشک ایرانی
علی اصغر خدادوست در سال ۱۳۱۴ در شیراز به دنیا آمد. دبستان و دبیرستان را در زادگاه خود گذراند و پس از آن به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار شد. در سال ۱۳۳۳ در آزمون ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت کرد و با رتبه ممتاز در بین داوطلبان پذیرفته شد. دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱، از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده برگزیده شد.
دکتر علی اصغر خدا دوست پدر چشم پزشکی ایران و استاد چشم پزشکی دانشگاههای آمریکا و یکی از چشم پزشکان مطرح در عرصه بینالمللی بود. او توسط شخصیتهای شناخته شده جامعه چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شد. شهرت او علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده درزمینههای مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایهای در زمینه ناراحتیهای سطح قرنیه است، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار او Khodadoust line نامگذاری شده. او در شیراز، بیمارستان فوق تخصصی چشم دکتر خدادوست را بنا کرد.
دکتر خدادوست، جراح نابغه ایرانی ساعت ۱:۴۸ بامداد روز ۱۹ اسفند سال ۱۳۹۶ (ساعت ۱۶:۱۸ روز ۹ مارس ۲۰۱۸ به وقت محلی) به دلیل ایست قلبی در آمریکا دار فانی را وداع گفت.
-
پروفسور مجید سمیعی مشهورترین جراح مغز و اعصاب ایرانی
پروفسور مجید سمیعی درتاریخ ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در شهر تهران چشم به جهان گشودند.ایشان دورهی دبیرستان را در دبیرستان شاهپور رشت به اتمام رساند و برای ادامهی تحصیل به آلمان رفت. به نقل دکتر سمیعی ایشان در سن ۱۱ سالگی علاقهی بسیار زیادی به جراحی مغز و اعصاب پیدا کرد و به همین دلیل در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در شهر ماینتس به تحصیل در رشتههای زیستشناسی و پزشکی پرداخت. او به دلیل کسب عالیترین نمرات در امتحانات پایان دورهی پزشکی توانست جایزهی ویژهی وزارت علوم ایران برای برترین دانشجویان مقیم اروپا را دریافت کند.
او سپس دورهی تخصصی جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن آغاز کرد و سال ۱۳۴۹ یعنی در سن ۳۳ سالگی موفق به دریافت مدرک بورد تخصصی در این رشته از کشور آلمان شد.
پروفسور سمیعی در سال ۱۳۵۰ نخستین دورهی آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۶ با کمک بنیاد فولکسواگن، اولین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را تأسیس کرد.
او در سال ۱۳۵۶ ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات شهر هانوفر آلمان را بر عهده گرفت. او در سال ۱۳۶۷ سمت استادی جراحی مغز و اعصاب دانشگاه پزشکی هانوفر را پذیرفت. پروفسور سمیعی چندین سال ریاست هر دو دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر را بر عهده داشت.
او در سال ۱۹۷۹ نخستین دورهی آموزشی جراحی قاعدهی جمجمه در جهان را در شهر هانوفر پایهگذاری نمود و در سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ به سمت ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب برگزیده شد.
پروفسور مجید سمیعی در دههی ۱۹۹۰ یک مرکز خصوصی بینالمللی علوم اعصاب را که بهاختصار INI نامیده میشود، در مرکز شهر هانوفر آلمان تأسیس کرد. این مرکز که طراحی معماری آن برگرفته از شکل مغز است، از بهترین پزشکان بینالمللی و جدیدترین تکنولوژیهای پزشکی و خدماتی بهره میبرد و به همین دلیل، باکیفیتترین خدمات سلامتی را به بیماران سیستمهای عصبی ارائه میکند. پروفسور سمیعی حدود ۱۴ سال پیش از ریاست دپارتمانهای جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر اعلام بازنشستگی کرد و تمام توان خود را به توسعهی این مؤسسه اختصاص داد؛ در حال حاضر ریاست INI را خود او و پسرش، پروفسور امیر سمیعی بر عهده دارند.
پروفسور سمیعی همچنین در سال ۲۰۰۴ مؤسسهی بینالمللی علوم اعصاب چین واقع در دانشگاه پزشکی پکن را سازماندهی و تأسیس کرد.
او همچنین در سال ۲۰۱۴ از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب عنوان برترین جراح مغز جهان را به خود اختصاص داد.
-
دکتر فرهاد شکوهی یکی از نوابغ پزشکی ایران
دکتر فرهاد شکوهی یکی از نوابغ پزشکی دنیا، متولد شهرستان فریدن میباشد. ایشان در دانشگاههای آمریکا مدرس تروما(صدمات مغزی و ضایعات نخایی) و مدرس احیای پیشرفته قلب هستند.
دکتر شکوهی دستیار راندس باتیستا مشهور ترین جراح قلب دنیا میباشند. از جمله افتخارات وی می توان به پژوهشگر برتر دانشگاه پکن سال۲۰۱۱، پژوهشگر برتر وزارت بهداشت چین سال ۲۰۱۱، مدرس نمونه انجمن قلب اروپا۲۰۱۳، و ده ها تقدیر نامه و جوایز دیگر از دانشگاه های یونان ، چین، آمریکا، هنگ کنگ و …. اشاره کرد.
به امید اینکه روز به روز شاهد درخشش تعداد بیشتری از چهرههای پزشکی ایران در جوامع بینالملل باشیم.
بی شک دختر من هم یکی از نابغه های علم پزشکی در جهان خواهد بود
الیسا عزیز شک نکنید که دختر شما هم توانایی و لیاقت رسیدن به بهترین ها رو داره، مخصوصا به خاطر حضور مادری مثل شما که اینقدر بهش باور دارین. ما در پذیرش۲۴ برای شما و دخترتون در تمام لحظات زندگیتون ارزوی سلامتی و موفقیت داریم.
ایشاالله ایشاالله ایشاالله فقط کاش ایران بمونه با تمام سختی هاش
چرا هیچ وقت نامی از نابغه جراحی قلب و عروق ایران پرفسور امیر هوشنگ راستان رییس بزرگترین بخش آموزش جراحی قلب و عرو ق دنیا و از بنیانگذاران بخش جراحی قلب در دانشگاه تهران نامی برده نمی شود بی شک یکی از پنجه طلاهای جراحی قلب و عروق در دنیا بوده
وقت بخیر دوست عزیز. ممنون از توجهی که به پذیرش۲۴ دارین. به زودی محتواهای جدیدی از پذیرش۲۴ منتشر خواهد شد لطفا همراه ما باشید.
سلام من هم یکی از،بزرگان رشته برق میشم یک روزی برسه نامبروان دکتری برق قدرت باشم آدم این نوشته هارو میخونه شوق برای تحصیلش هزاربرابر میشه من میتونم
سلام
ممنونم از مطالب مفیدتون
اسم من رو یادتون بمونه
با کمک خدا جون اسم من تو لیست برترین و حاذق ترین پزشکان جهان خواهد رفت
به امید رسیدن …..
روزی نام من هم در کنار این اسامی نوشته خواهد شد.
سلام
یه سوال ایا این افرادی که نام بردید به ایران میایند و مردم خودرا درمان کنند یا نه
واقعا دلم غش و ضعف میره براشون ایشالا منم بتونم یه روز کنار این اسما باشم دعا کنید پذیرش منم بیاد از اتریش برم ادامه پزشکی رو بترکووووونم اونجا
افتخارما ایرانیها به تمدن به شرف وبه نوابغمان درتمام رشته ها میباشد
پسرمن هم شک نکنیدیکی از افتخارات دنیامیشود.مهرشادجان به تو میبالم.
دنیا پر از نوابغ ایرانیه و میشه گفت پیشرفت علم با ایران و ایرانی میسر شد
پس باید به این خاک افتخار کرد که مهد این بزرگان و آیندگانه
منم همینجا قول میدم یکی از نوابغ پزشکی جهان بشم و تمام بیشتر وقتمو صرف این کار کنم
منم همینجا قول میدم یکی از نوابغ پزشکی جهان بشم
چه فایده که ما پرفسور سمیعی و امسال اینها رو داریم!!هر کدوم تو یک کشوری دیگر!من الان پدرم بیماری پارکینسون داره هر دکتری رفتیم نتیجه نگرفتیم و دارو روشون اثر نداره.یک مقاله خوندم در باره بیمارستان شهید نمازی که دستگاهی به دور کمر میبندن و مواد دوپامین رو تزریق پوستی میکنه برسه به مغز که مانع پارکینسون هستش ولی متأسفانه تحریم که هستیم این دستگاه دیگه وارد نمیشه.البته ما ایرانیها متأسفانه این دنیامون رو بیخیال شدیم میگیم اون دنیا اصل کارهپس هدف از خلقت این دنیا چی بوده نمیدونم والا.همه کافرها به قول مسئولین البته همه پیشرفتها رو کردن ولی ما خیلی پیشرفت کردیم این بوده که از پراید چینی ها یکی ساختیم که هنوز میگن پراید مدل ۷۹ بهتر از الانش هست
سلام همیشه علاقه زیادی به داروسازی داشتم ولی قسمت نبودالان هم دوست دارم خانم های نابغه درپزشکی ایران را معرفی کنید
فاطمه عزیز ممنون از اینکه نظرتو ما ما درمیان گذاشتی .بله حتما این کارو به زودی انجام میدیم با تشکر
امیدوارم اسم های بیشتری رو در کنار این اسم ها ببینم..مخصوصا خودم
وقتی موفقیت بقیه رو میبینی چقدددددر حالت خوب میشه و با وجود همه موانع انگیزه میگیری برای ادامه راهت و پر و بال دادن به آرزو هات…افتخار می کنم به شما عزیزانم و الگو های زندگیم و باور دارم منم یه روزی همین زودیا تو رشته ای که عاشقشم پیشرفت می کنم و لایق شاگردیتون میشم
به امید پیشرفت های روزافزون همه شما استادای عزیزم و به امید روزی شاگردتون باشم
دوستون دارم بی نهایت و باعث افتخارمید
سلام من فاطمه نبی زاده هستم ام روزی اسمم توی این لیست خواهد بود
سلام روزی اسم من در این لیست خواهد بود
به امید خدا
یه روز تو همین جایگاهم
برام دعا کنید
باسلام وعرض ادب واحترام خدمت همگی من دوستدارم انشاالله
نام چهره های مشهور وارزشمند ایرانی افزایش یابد
به امید روزی که من هم بتونم تو عرصه پزشکی برای کشورم ایران افتخار کسب کنم و همچنین از محتوای مفیدتون کمال تشکر رو دارم
ان شا الله. ممنون از لطف و محبت شما
ان شا الله . ممنون از لطف و محبت شما
ان شا الله
به نام خدا
اگه خدا بخواد منم جز بهترین جراحان مغز و اعصاب میشوم .من این پیامو نوشتم .اما بیست سال دیگه به این آرزو میرسم
و الان چهارده سالمه
اما دستگاه جراح مغز و اعصاب رو دارم میسازند.و دستگاه جراحی قلب رو هم ساختم
اگه خدا بخواد به آرزوی متخصص مغز اعصاب میرسم
من از خیلی وقت پیش دوست داشتم جراح قلب بشم اما اونو غیر ممکن میدونستم ولی وقتی به هدف آیندم فکر کردم متوجه شدم که این رویای منه نمیتونم ازش دست بردارم و وقتی متوجه علاقم شدم از هیچ چیز نترسیدم وخودمو برای موانع وسختی های زیادی آماده کردم وشک ندارم که در سال های آینده به یک جراح قلب ماهرومشهور در جهان تبدیل میشم وبرای عملی کردن این هدفم اول کشور خودم رو بی نیاز میسازم و اسم ایران رو بالای قله های صعودی مینویسم
ایشالله بحق علی بن ابیطالب علیه السلام