داروی پروپولیس | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Propolis

کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی پروپولیس (Propolis)

نام تجاری

Propolis cera, Propolis Balsam

کاربرد

سلامت دندان – بهبود زخم- ضد عفونی کننده- ضد التهاب- ضد انعقاد- بی‌حس کننده- کاهش فشار خون– تحریک سیستم ایمنی بدن- سرطاندیابتآلرژی

اشکال دارویی

قرص، کرم، ژل، دهانشویه، اسپری بینی، خمیر دندان، صابون

 اطلاعات دارویی پروپولیس

پروپولیس (رزین طبیعی که توسط زنبورها از درختان و گیاهان جمع آوری می‌شود) به عنوان یک عامل دارویی از زمان‌های قدیم استفاده شده است. این دارو در طب عامیانه از اوایل سال ۳۰۰ قبل از میلاد برای اهداف زیبایی، التهاب و بهبود زخم استفاده شده است. پروپولیس باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها را می‌کشد و دارای خواص بی حس کننده، ضد انعقاد و ضد التهابی، کاهنده فشار خون و تحریک کننده سیستم ایمنی بدن می‌باشد.
پروپولیس اثرات ضد میکروبی علیه باکتری‌های گرم مثبت، مخمرها و برخی از ویروس‌ها را دارد و در تهیه محصولات دهان و دندان استفاده می‌شود و ممکن است در کاهش پوسیدگی دندان‌ها و زخم‌های دهانی و ارتقای سلامت دندان‌ها مفید باشد. پروپولیس و ترکیبات شیمیایی آن از رشد تومور در حیوانات و سلول‌های توموری جلوگیری می‌کند. با این حال، مطالعات بالینی روی اثرات پروپولیس بر سرطان انسان، سیستم ایمنی، اقدامات آنتی اکسیدانی، قلب، دیابت، آلرژی ادامه دارد.

پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم نموده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با داروساز آنلاین مشورت نمایید.

اسپری بینی پروپولیس

انواعی از اسپریهای بینی که حاوی Propolis هستند در بازار دارویی موجود است.

تأثیر پروپولیس بر کرونا

با اینکه آزمایشاتی برای بررسی تأثیر داروی پروپولیس بر کووید ۱۹ (کرونا) در حال انجام است اما شواهدی مبنی بر حمایت استفاده از این دارو برای کرونا وجود ندارد.

پروپولیس

مقدار و روش مصرف داروی پروپولیس

  • قبل از شروع درمان با داروی Propolis بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
  • دوز و مقدار داروی پروپولیس از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.

موارد منع مصرف داروی پروپولیس 

  • به تاریخ انقضای داروی Propolis توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
  • هرگز این دارو را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:

  • حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد (مانند حساسیت به محصولات جانبی زنبور عسل)
  • بارداری
  • شیردهی
  • اختلالات خونریزی

تداخلات دارویی پروپولس

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی Propolis، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با پزشک داروساز مشورت نمایید.

پروپولیس

عوارض جانبی داروی پروپولیس

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. داروی پروپولیس در صورت مصرف آن مطابق با دستور پزشک، احتمالاً بی‌خطر است. اما در صورت بروز عوارض زیر، فوراً به پزشک اطلاع دهید:

  • واکنش‌های آلرژیک پوستی
  • تحریکات پوست و غشای مخاطی

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از این دارو می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

شرایط نگهداری داروی پروپولیس

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.
  • برای اطلاع از جزئیات شرایط نگهداری هر فرم از این دارو، بروشور همراه دارو را مطالعه کرده و با پزشک یا داروساز مشورت نمایید.

مطالبی که در مقاله بالا ذکر شد، فقط و فقط جنبه آگاهی‌بخشی و افزایش اطلاعات شما دوستان عزیز را دارد، و به هیچ وجه جایگزین توصیه پزشک متخصص نیست. لازم است برای مصرف کردن دارو و دانستن عوارض جانبی آن باتوجه به سوابق پزشکی خود با دکتر متخصص مشورت کنید.

مشاوره آنلاین با داروساز

۴.۵/۵ (۲ نظر)

منبع
www.drugs.comwww.webmd.com

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
میرزائی هستم
میرزائی هستم
10 ماه قبل

سلام همسر من ۶۲ سالش فشار خون بالا داره قرص فشار میخوره کپسول بلودپریسسوری پیل را از آمریکا آوردن برای همسرم آمریکا گفتن ۲ تا صبح ۲ تا شب بخوره میخواستم ببینم روزی چند تا میتونه بخوره ممنون

دکمه بازگشت به بالا