رحم هتروژن چیست و چطور درمان می‌شود؟

توده هتروژن رحم چیست، درمان ضایعه هتروژن در رحم، ناحیه هتروژن در رحم

رحم هتروژن و فیبروماتوز

رحم یا زهدان یک اندام زنانه است که تقریبا در بدن تمام پستانداران مونث وجود دارد و مسئول خونریزی‌های ماهانه و زایمان است.

این اندام شبیه گلابی وارونه بوده و بین مثانه و رکتوم قرار گرفته است. ساختار رحم لایه لایه و عضلانی است و این عضلات قوی‌ترین عضلات بدن یک زن هستند که انقباض این عضلات باعث درد زایمان و همچنین خروج جنین از رحم می‌شود.

در این مطلب به بررسی سونوگرافی رحم و همچنین حالت‌هایی که رحم در زیر دستگاه دیده می‌شود می‌پردازیم تا بتوانید پس از آن مشکل رحم هتروژن فیبروماتوز را بهتر متوجه شوید.

برای درک بهتر ابتدا به‌طور خلاصه باید با ساختار و وظایف رحم آشنا شویم و سپس به سوال رحم هتروژن یعنی چه پاسخ دهیم. می توانید با متخصص زنان و زایمان گفت و گو کنید .

همچنین اصطلاحات بافتی مربوط به سونوگرافی از جمله ضایعات هتروژنی و همچنین علائم رحم هتروژن را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتها همراه ما باشید.

متخصص زنان آنلاین

سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی دستگاهی است که بر اساس قوانین جذب، بازجذب و تابش کار می‌کند. این دستگاه تغییراتی را که هر بافت نسبت به حالت عادی و اولیه خود پیدا می‌کند، نشان می‌دهد.

میزان جذب و بازتاب امواج صوتی که همان معیار اکوژنیسیته بافت محسوب می‌شود، برای هر بافت فرق می‌کند و همین تفاوت اساس تصویربرداری بافت‌ها محسوب می‌شود. در حقیقت مقدار چگالی تصویر نشان‌ داده شده وابسته به همین مقدار است.

بسته به مقدار جذب و بازتاب شده در بافت‌ها این دستگاه تصویری سیاه و سفید به ما ارائه می‌کند.

توده هیپواکو

توده بافتی هیپواکو بافتی است که ضخیم‌تر و سفت‌‌تر از حالت عادی است. کلمه اکو نیز به معنای تصویر نشان داده شده در تصویر سونوگرافی است.

توده‌های هیپواکو (اکوژنیسیته کمتر) با توده‌های هایپراکو (توده اکوژن‌تر) خصوصیات بسیار متفاوتی دارند که در جدول زیر آ‌ن‌ها را طبقه بندی کرده‌ایم.

توده هیپواکو توده هایپراکو
تراکم بافت بیشتر (جامدتر) تراکم بافت کمتر
اکوژنیسیته کمتر (جذب بیشتر امواج صوتی) اکوژن تر (انعکاس و ریفلکت بیشتر)
تیره و یا به رنگ خاکستری تر نسبت به بافت اطراف دیده می شود. به نظر روشن تر از بافت اطراف دیده می شود.
تشکیل شده از بافت های همبندتر عضله و یا فیبروم ممکن است از هوا، مایع و یا چربی پر شده باشد.

این توده‌ها در جاهای مختلفی از بدن و اندام‌ها قابلیت تشکیل دارند و بسته به این‌که این توده‌ها در کجا و با چه شدتی تشکیل شده‌اند عوارض مختلفی را نیز به همراه خود می‌آورند.

توده‌های هیپواکو و هایپواکو می‌توانند به شکل تومورهای بد خیم و همچنین تومورهای خوش خیم رشد داشته باشند.

این تومورها ممکن است دچار متاستاز (منتشر شدن به سایر بافت‌ها) شوند و اولین راه حل در چنین مواردی سونوگرافی به همراه بررسی پزشک است.

تا اینجای مقاله بررسی کردیم که انواع توده‌های ظاهر شده در سونوگرافی چه نام دارند و اساس کار چیست. حالا سعی می‌کنیم پاسخ سوال رحم هتروژن و میوماتوز چیست را در ادامه توضیح دهیم.

تشخیص رحم هتروژن

تشخیص رحم هتروژن

توده‌های هتروژن توده‌هایی هستند که هر دو توده‌های هیپواکو و هایپواکو را در خود دارند و به اصطلاح به‌صورت کاملا غیر یکنواخت به نظر می‌آیند.

این توده‌ها ممکن است که خطرناک باشند و به سرطان منجر شوند. آزمایش‌هایی که ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق‌تر رحم مختصر هتروژن و این توده‌ها برای شما تجویز کند به شرح زیر هستند:

این توده‌ها در تصویر سونوگرافی نشانه‌هایی دارند که چند مورد از آن‌ها را نام می‌بریم.

  • توده‌هایی که به‌صورت پراکنده و نامنظم رشد کرده‌اند.
  • ممکن است تحت شرایطی سایز اندام تغییر کند.
  • رشته‌هایی که به شکل شاخه شاخه (ستاره‌ای شکل) پراکنده هستند.
  • این توده‌ها رشد سریعی دارند و حاوی رنگ‌های خونی هستند.
  • مرز بین سلول‌های خود بافت و توده به‌صورت سایه و هاله است و مرز مشخصی ندارد.
  • توده‌های هتروژن در هر جای بدن به‌ویژه کبد، کلیه و رحم ممکن است تکثیر شوند.

توده‌های هتروژن در رحم

یکی از اندام‌هایی که به‌طور شایع به این توده‌ها دچار می‌شود، رحم است. این توده‌ها در رحم معمولا میوم یا لیومیوم نامیده می‌شوند و اکثرا نیز خوش خیم هستند.

این توده‌ها به احتمال ۷۰ درصد ممکن است در زنان بالای ۴۵ سال تشکیل شوند. رحم‌های هتروژن معمولا نرمال هستند و مشکلی را برای شخص ایجاد نمی‌کنند. اما در بعضی موارد می‌توانند خونریزی‌های سنگین ماهیانه، سکس دردناک و نازایی را به همراه بیاورند.

اکوی رحم هتروژن به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد. ممکن است که رحم خانم دچار میوم (فیبروماتوز) و یا ادنومیوز باشد. در ادامه این وضعیت‌ها را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

بافت پارانشیم رحم میوم (فیبروماتوز)

فیبروم یا میوم به تومورهای خوش خیمی هستند که معمو‌لا در سنین باروری در رحم شکل می‌گیرند. این تومورهای خوش‌خیم عموما با نام‌های لیومیوما (leiomyoma) یا میوما (myoma) شناخته می‌شوند.

این تومورهای خوش‌خیم خطرناک نیستند و تقریبا هرگز به سرطان تبدیل نمی‌شوند. این تومورها معمولا بدون علامت هستند و هر خانمی حداقل یک بار در زندگی خود به این توده‌ها مبتلا می‌شود. پزشکان نیز به‌طور اتفاقی در طی سونوگرافی و معاینه لگن به وجود تومورها پی می‌برند.

در مواردی ممکن است این توده‌ها رشد کنند یا تعدادشان زیاد شود و باعث افزایش وزن رحم‌ و بزرگ شدن سایز آن شوند.

انواع میوما

برای پاسخ به سوال میوم هتروژن رحم چیست؟ ابتدا باید توده‌های فیبروزی یا میوما را بشناسید که بر اساس مکان تشکیل خود در رحم طبقه‌بندی می‌شوند.

  • فیبروم­های اینترامورال (Intramural fibroids) در دیواره عضله رحمی
  • میوماهای زیر مخاطی (Submucosal fibroids)
  • داخل حفره رحم
  • فیبروم‌های زیر پوستیSubserosal fibroids) ) به طرف خارج از رحم
  • ساب موکوزال پدانکوله (Pedunculated Submucosal) به‌صورت آویزان

علت ایجاد رحم هتروژن

علت رحم هتروژن چیست؟

علت‌های دقیق رخ دادن میوما در رحم و در نتیجه رحم هتروژن دقیقا مشخص نیست اما تحقیقات نشان‌ داده‌اند که رخ دادن دلایل زیر در آن نقش دارند:

هورمون‌ها

هورمون‌های زنانه از جمله پروژسترون و استر‌وژن در طول هر ماه باعث ضخیم‌ شدن دیواره رحم و‌ جمع شدن خون در آن می‌شوند و بدن زن را برای بارداری احتمالی آماده می‌کنند.

تحقیقات نشان‌ داده‌اند که این هورمون‌ها علاوه بر ضخیم شدن دیواره رحم، در رشد توده‌های فیبروزی نیز موثر هستند. میوم‌ها گیرنده‌های هورمون‌های زنانه فراوانی در سطح خود دارند و علت تاثیرگذاری بالای هورمون‌ها بر آ‌ن‌ها نیز همین است.

ماتریس خارج سلولی  (ECM)

ماتریس خارج سلولی موادی هستند که سلول‌های بافت‌ها را مانند سیمان کنار هم نگه می‌دارند. به دلایلی نامشخص این مواد در فیبروم‌ها افزایش پیدا می‌کنند و همچنین فاکتورهای رشد را نیز در خود ذخیره می‌کنند.

تغییرات ژنتیکی

گاهی در سلول‌های پارانشیمی تغییرات ژنتیکی تحت جهش یا دیگر عوامل تغییر پیدا می‌کنند و باعث ایجاد میوما می‌شوند.

دیگر عوامل

فیبروم‌های رحمی تحت تاثیر عوامل محیطی یا ژنتیکی از تقسیم و تکثیر سلول‌های بنیادی موجود در رحم تشکیل می‌شوند. عوامل شناخته شده‌ دیگری علاوه بر موارد ذکر شده می‌توانند تشکیل این تومورها را تحریک کنند که عبارت هستند از:

  • شروع قاعدگی در سنین پایین
  • چاقی
  • کمبود ویتامین
  • رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و فقیر از سبزیجات برگی، میوه و لبنیات
  • نوشیدن مشروبات الکلی از جمله آبجو

علائم میوما و رحم هتروژن

همان‌طور که گفته شد معمولا این عارضه علامتی به همراه ندارد. در صورتی که توده‌های فیبروز رشد کنند یا تعدادشان زیاد شود، می‌توانند علائمی داشته باشند. شایع‌ترین این علائم را در زیر نام بردیم:

چه زمانی برای درمان رحم هتروژن باید اقدام کرد؟

فیبروم‌های رحمی عارضه‌ای خطرناک نیستند اما در مواردی ممکن است ناراحتی‌هایی ایجاد کنند. از مهم‌ترین عوارض آن‌ها می‌توان کم خونی شدید و کمبود گلبول قرمز، خونریزی‌های شدید هنگام پریود ماهانه و مشکلات مشابه را نام برد.

در صورت مشاهده موارد زیر سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

  • درد مستمر در ناحیه لگن
  • دوره های قاعدگی بسیار سنگین، طولانی و دردناک
  • لکه بینی یا خونریزی بین دوره ها
  • مشکل در تخلیه مثانه

اگر به پزشک متخصص دسترسی ندارید، می‌توانید با متخصصان آنلاین زنان و زایمان پذیرش ۲۴ در هر ساعت از شبانه‌روز به‌صورت آنلاین در تماس باشید.

آدنومیوز

آدنومیوز به رشد بافت اضافی به سمت داخل اندام رحم گفته می‌شود. رشد این بافت اضافه باعث طولانی‌تر شدن سیکل ماهانه و‌ خونریزی شدید و آزاردهنده خانم‌ها در طول دوره پریود می‌شود.

علت دقیق این بیماری ناشناخته است و تفاوت ناچیزی با میوم رحم دارد.

در این بیماری سطح استروژن بدن بسیار بالا می‌رود و به دنبال بالا رفتن سطح استروژن خونریزی‌های جدید و شدید ایجاد می‌شوند. این عارضه حدود یک سال پس از یائسگی از بین می‌رود.

تحقیقات زیادی در مورد آدنومیوز انجام شده است و نظریه‌های زیر را در مورد علت آن مطرح کردند:

  • التهاب رحمی که به علت زایمان سنگین رخ می‌دهد. این التهاب سلول‌های رحم را دچار مشکلات فراوانی می‌کند.
  • وجود سلول‌های بنیادی فراوان در رحم
  • وجود بافت‌های اضافی در سطح داخلی رحم از بدو تولد که در بزرگسالی تحریک می‌شوند.
  • ممکن است در هنگام عملکرد طبیعی بدن و یا برش در حین جراحی بافت‌های رحم شروع به رشد تهاجمی می‌کنند.

علائم آدنومیوز

این عارضه در اکثر موارد خود را در حین پریود و قاعدگی نشان می‌دهد. علائم آدنومیوز طیف گسترده‌ای از خفیف تا شدید را شامل می‌شوند.

شایع‌ترین این علائم به شرح زیر هستند:

درمان رحم هتروژن

درمان هتروژن در رحم

این مشکل معمولا علائمی ندارد و بنابراین نیازی به درمان رحم هتروژن نیست. اما اگر این توده‌های هتروژن در رحم علائمی دردناک دارند و فعالیت روزانه شخص را مختل می‌کند و راهکارهای درمانی زیر توصیه می‌شود.

درمان هورمونی

اولین راه حلی که پزشک برای این مشکل در پیش می‌گیرد، تجویز دارو‌های هورمونی به‌صورت خوراکی‌  یا تزریقی است. این درمان شامل مصرف قرص‌های ضدبارداری، تزریق آمپول‌های استروژن و داروهای ضد بارداری پروژسترون (خوراکی، تزریقی یا دستگاه داخل رحمی) است.

آمبولیزاسیون شریان رحم هتروژن

در این روش خون‌رسانی با جراحی به دیواره رحم هتروژن و بافت‌های اضافی تشکیل شده قطع و یا کم می‌شود. با قطع جریان خون، توده‌های هتروژنی رحم کاهش می‌یابند.

هیسترکتومی

در این روش که بیشتر برای زنان یائسه انجام می‌شود، کل رحم را از بدن خارج می‌کنند. این روش معمولا در مواقعی انجام می‌شود که روش‌های درمانی دیگر جواب ندهند.

ابلیشن دیواره رحم هتروژن

در این روش پوشش حفره رحم یا آندومتر را تخریب می‌کنند. ابلیشن یک روش جراحی سرپایی با مدت زمان بهبودی کوتاه است.

درمان گیاهی رحم هتروژن

برای درمان فیبروم‌های رحمی همان‌طور که در بالا ذکر کردیم تنها باید از روش‌های درمانی تجویز شده توسط متخصص زنان، دارو درمانی یا جراحی استفاده کنید و روش قطعی به اسم درمان گیاهی رحم هتروژن وجود ندارد.

با این حال با بعضی از رژیم‌های گیاهی و رعایت مواد غذایی می‌توانید علائم فیبروم رحم را تسکین دهید و در ادامه رایج‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

چای سبز

چای سبز فلاونوئید در خود دارد که مانند یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و می‌تواند با کاهش استرس اکسیداتیو از شدت آسیب به سلول‌های بدن بکاهد.

رادیکال‌های آزاد بدن تحت استرس اکسیداتیو زیاد خواهند شد که نتیجه آن به هم خوردن تعادل رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها است. استرس اکسیداتیو عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله میوما، فیبروم رحم و سرطان است.

درمان گیاهی رحم هتروژن

استفاده از مواد غذایی با مقدار رسوراترول بالا

رسوراترول توسط گیاهان و تحت فشار و عفونت‌های محیطی تولید می‌شود و میوه‌هایی مانند بلوبری، تمشک، توت و انگور حاوی آن هستند.

طبق نتیجه تحقیقات این ماده ممکن است جلوی رشد و تکثیر سلول‌های فیبروئید رحم را بگیرد. البته محققان هنوز به توافق نرسیدند که غذاهای دارای رسوراترول بر فیبروم تاثیر می‌گذارند یا نه.

کورکومین

زردچوبه چندین ماده فعال از جمله کورکومین دارد که خاصیت‌های آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی آن قابل توجه هستند. براساس بعضی از تحقیقات کورکومین می‌تواند باعث نابودی سلول‌های فیبروتیک یا جلوگیری از تکثیر آن‌ها شود.

نتیجه تاثیر این ماده غذایی مانند مورد قبل تنها در محیط آزمایشگاهی دیده شده است و نتیجه آن روی انسان قطعی نیست.

اگر به سونوگرافی برای تشخیص رحم هتروژن رفتید، ممکن است سوالات زیر را داشته باشید که آن‌ها را پاسخ دادیم.

اکوی پارانشیمال هتروژن رحم چیست؟

برخی افراد پس از سونوگرافی این سوال را می‌پرسند که باید در جواب بگوییم اکوی میومتر هتروژن گاهی دلایل گوناگونی دارد. اگر خانمی خونریزی واژینال را تجربه می‌کند، علت آن رحم فیبروماتوز یا ادنومیوز می‌تواد باشد و باید سونوگرافی‌های دقیق‌تری انجام شود که سایز رحم و دیگر ویژگی‌های رحمی را نشان دهد.

اگر فرد خونریزی و درد شکمی ندارد و رحم او اندازه طبیعی دارد، هتروژنیسیته میومتر مهم نیست.

اکوژنیسیته هتروژن رحم چیست؟

اگر در نتیجه سونوگرافی شما چنین نتیجه‌ای آمده است باید اطلاعاتی از لیومیوم‌ها داشته باشید که به اسم فیبروئید رحم نیز شناخته می‌شوند و نوعی تومور خوش‌ خیم هستند. علائم با توجه محل قرارگیری این تومورها در اشخاص گوناگون فرق دارد.

در عده‌ای میوم می‌تواند باعث تداخل در لانه‌گزیری جنینی در رحم شده و فرد برای بارداری دچار مشکل شود. برای اطلاعات بیشتر حتما باید با یک پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید که متخصصان مشاوره آنلاین پذیرش ۲۴ را توصیه می‌کنیم.

درمان پزشکی رحم هتروژن

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده خونریزی شدید، دردهای واژینال غیرعادی و با درد‌های ناگهانی در ناحیه لگن سریعا به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص با سنجیدن شرایط داروهایی جهت از بین بردن درد یا صرفا کم کردن آن برای شما تجویز می‌کند.

یک پزشک متخصص زنان و زایمان می‌تواند به درمان رحم هتروژن به شما کمک کند. برای راهنمایی در این زمینه می‌توانید به دکتر آنلاین زنان پذیرش ۲۴ مراجعه کنید که به‌صورت آنلاین و در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانند به شما کمک کنند.

در پایان فراوش نکنید رحم یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن زنان است و عوامل محیطی و ژنتیکی می‌توانند باعث مشکلات بسیاری برای رحم شوند. زمانی که مشکلاتی که برای این اندام از جمله رحم هتروژن را جدی می‌گیرید، زندگی سالم‌تری را تجربه خواهید کرد و حتی در زندگی متاهلی و روابط شخصی برایتان مشکلی پیش نخواهد آمد.

مشاوره آنلاین دکتر زنان

۳.۸/۵ (۹ نظر)

منبع
www.google.commy.clevelandclinic.orginnovativegyn.comwww.verywellhealth.comwww.medicoverfertility.in

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
40 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سیما
سیما
5 ماه قبل

سلام من باردارم در سونوگرافی غربالگری ۳ماهه اولم نوشته در برش میدساژیتال ntبررسی شد به ابعادحداکثر ۱.۳mm این بد یا خوب؟؟؟لطفا راهنمایی بفرمایین

ام البنین هستم
ام البنین هستم
7 ماه قبل

سونو رحم با ابعاد۴۰×۸۷میلی متر اکوی می متر مختصر ccoarseاست ضخامت دولایه آندومتر معادل ۸ میلیمتر تخمدان سمت راست حاوی فولیکول با جدار مختصر نامنظم قطر ۱۰ میل و۲۰تا ۲۵ فولیکول زیر ۱۰ میل است وتخمدان چپ حاوی ۱۰ تا ۱۵ فولیکول ریز به قطر ۷میل است

فرنوش
فرنوش
9 ماه قبل

سلام. من ۴۷ سالمه. زایمان نداشتم.سونو واژینال دادم ابعاد رحم رو زده ۵۵× ۹۲ و اوکی میومتریال هتروژن دیده شد.
همچنین کیست نابوتیان ب ابعاد ۷× ۱۹ در سرویکس مشهود است.
اینا خطرناک؟
حدود ۳۶ روز قبل که سونو داده بودم در مورد رحم نوشته بود اکوی میومتریال طبیعی است و کیست نابوتیان رو ب ابعاد ۱۱×۱۱ گفته بود.
چرا در عرض ۳۶ روز رحم هتروژن و کیست بزرگتر شده؟
خیلی نگران هستم.میشه راهنمایی کنید.

ناهید
ناهید
پاسخ به  فرنوش
5 ماه قبل

ناهید

مهناز از کرمانشاه
مهناز از کرمانشاه
1 سال قبل

سلام من۵۰سال دارم امروز سونوگرافی رحم دا دم ابعاد رحم ۱۲۵*۵۵mmبزرگتر از حد نرمال رویت شده اکوی میومتر هتروژن می باشد درضمن سه شکم بچه زاییدم خواستم بپرسم ای حالت برای سن من طبیعیه بعداز یاعسگی ازبین میره یانه ؟ مخام پیش دکتر نرم حقیت

طیبه
طیبه
1 سال قبل

سلام خدمت شما من برای بارداری اقدام کردم چند ماهه نشوده بعد سنا دارم نوشته ابعادرحم۵۴،۴۰،۷۸و اکوژنیستی میو متریال رحم مختصری هتروژن است ضخامت اندومتر ۳/۶ م م است تخمدان راست ۱۹،۲۷ وتمدن چپ ۱۶،۲۷ مم مشاهده شود اکو پورت تخمدان طبیعی است در لگن مایه آزادغیر طبیعی رویت نشود برام توضیح میدین چطور

میرزایی
میرزایی
1 سال قبل

سلام من سنا دادم ونوشته اکوژنیستی میو متریال رحم مختصریهتروژن است ایا خطر ناک است و میشود باردار شود یا نه

سارا
سارا
1 سال قبل

سلام وجود توده هتروژن در سینه در سونوگرافی دیده شده خواستم بپرسم خطرناکه یا نه

سمانه
سمانه
1 سال قبل

سلام در سونوگرافی من اینطوری نوشته که ابعاد رحم در برش میدساژیتال ۶۵×۳۰و ضخامت آندومتر ۱۲.۸هست
ابعاد تخمدان راست۴۳×۲۵و چپ۴۴×۲۷است
و فولیکولهای ریز محیطی و افزایش متوسط اکوژنیسیته استرومای مرکزی دیده میشه
میشه بگین چه مشکلی داره؟

برومند
برومند
2 سال قبل

سلام من ۴۶سالمه رحم به ابعاد ۴۵×۹۱میلیمتربوده اتساع درکاویته رحم دیده میشود ودیامترکاویته اندومتردربیشترین ۱۲MMاست. درقسمت میانی کاویته رحمتصویرضایعه هتروژن به ابعاد۲۴*۱۰میلیمتردیده میسود که احتمال هیپرپلازی ویادیسپلازی دراندومترمطرح میکند. این چی یه توضیح باز میخام

حاج موسي
حاج موسي
پاسخ به  برومند
1 سال قبل

من ۵٠ سالمه یاعسه شدم خیلی زود الان نونریزی داشتم خیلی کم دکتر رفتم وجود فیبروم٢٠-٢۵-٢۴ تشخیص دادن و فرمودند باید برداشته بشه اگر عمل نکنم خطری داره و بیهوشیه کامل داره و از رحم خارج میشه یا به روش لاپروسکوپی

خانم وفایی
خانم وفایی
2 سال قبل

سلام متاسفانه چندبارسوال پرسیدم اما جواب نگرفتم

خانم وفایی
خانم وفایی
2 سال قبل

با سلام و وقت به خیربادردکمرورحم وپریودی طولانی مدت به دکترمراجعه کردم پیشنهادسونوگرافی واژینال دادنددرسونوگرافی کانون های ریز هتروژن دیده شدتشخیص پزشک انجام نمونه برداری هست آیا واقعا لازم هست یا راه حل دیگری هم داردباتشکرفروان

خانم وفایی
خانم وفایی
2 سال قبل

سلام وقت به خیربادرددرناحیه کمرورحم ازپریودی طولانی سونوگرافی واژینال پیشنهاددادنددرسونوگرافی کانون های ریزهتروژن دیده شددکتردستورنمونه برداری دادندآیاواقعا لازم هست یا راه حل دیگری هم داردباسپاس فروان

خانم وفایی
خانم وفایی
2 سال قبل

با سلام بادرددرقسمت کمرورحم به دکترمراجعه کردم سونوگرافی وازینال برایم پیشنهاددادکه درنتیجهعلاوه بگریست کانون هتروژن های ریزدران دیده شددکترتشخیص نمونه برداری دادندآیا راه حل دیگری نداردباتشکر

ازیتا
ازیتا
2 سال قبل

سلام من۳۸سالمه متآهلم ماه پیش ۳روزپریودشدم ولی لکه قهوهای بود این ماه پریود شدم خونریزیم یه کم زیادبود.این ماه که پریودشدم پهلوراستم وکمروپام خیلی دردمیکردزیردلمم همین الانم که پریودنیستم دردمیکنه .رفتم سونوگرافی رحم،رحم به ابعاد۴۳*۸۲ م م واکوی اکوی میومتریال هتروژن دیده می شود.اندومتر۱۰میلیمترضخامت دارد.تخمدانهاسایزواکوی نرمال دارند.تصویرمایع آزاددرشکم ولگن مشهودنیست.لطفا منو راهنمایی کنین ممنونم ازشما

طیبه میرزایی سوری
طیبه میرزایی سوری
2 سال قبل

سلام من۳۸ سال دارم مجردم سونوگرافی انجام دادم گفته رحم بزرگتر از حد نرمال است با احتساب میوم ها به ابعاد ۱۱۰*۳۶mnوبا اکوی هتروژن و میوماتوز مشاهده شد دو میوم ساب سروزال و اگزوفیتیک یکی در ناحیه فوندا ولترال راست به ابعلد ابعاد ۵۷*۵۴mnودیگری به ابعاد ۱۵۴*۸۹mn دردیواره خلفی رحم دیده می‌شود یک میوم اینترامورال به قطر۸mnدر دیواره خلفی رحم مشاهده می‌شود ضخامت آندومتر ۶mn میباشد خواستم بپرسم آیا با جراحی همه ی این ها رفع می‌شوند و خطری ندارد

حاج موسي
حاج موسي
پاسخ به  طیبه میرزایی سوری
1 سال قبل

من ۵٠ سال دارم در ۴٢ سالگی یاعسه شدم جند بار لکه بینی داشتم در این سالها به تازگی خونریزی داشتم سونو انجام دادم وجود فیبروم به ابااد ٢٠-٢۵-٢۴ مشاهده شد نظر دکتر به امل هست اگر عمل نکنم خطر داره یا نه و بیهوشی داره و به چه صورت خارج میشود فیبروم

محترم
محترم
2 سال قبل

سلام من سنو گرافی دادم نوشته داخل رحمم توده ی هتروژن ومیوماتوز میباشد به نظرتون چیز خطرناکی درمان داره

مهری
مهری
2 سال قبل

دربرسی سونوگرافیگ رحم توده هیپواکو هتروژن بزرگ به ابعاد۱۰۸ ×۹۲×۶۴ میلیمتر و حجم ۳۳۵ سیسی در دیواره چپ رحم دیده میشود که رحم را به سمت راست جابهجا نموده

سعید
سعید
پاسخ به  مهری
5 ماه قبل

سلام حال شما ببخشید شما با این مشخصات چه اقدامی انجام دادید؟ آیا نمونه برداری بود یا نه انشاالله سلامت باشید

زهرا
زهرا
2 سال قبل

سلام من رفتم سونوگرافی از شکم و پهلو در سونوگرافی رحم بزرگ وهتروژن با سایز ۹۱.۵۰.۵۸mmدیده شد چکار کنم

پشتیبانی پذیرش24
پشتیبانی پذیرش24
پاسخ به  زهرا
2 سال قبل

سلام دوست عزیز
با تشکر از ثبت مشکل شما
کامنت شما توسط پزشک متخصص دیده شد اما نیاز به شنیدن شرح بهتر و بیشتری از بیماری شما دارد.
لطفا از طریق این لینک با پزشک آنلاین متخصص زنان و زایمان گفت و گو کنید .
مشاوره آنلاین با متخصص زنان و زایمان

طوبی
طوبی
پاسخ به  زهرا
2 سال قبل

رحم‌دارای‌ابعاد‌تقریبی۲۹۰/۱۱۶م‌م‌،بزرگترازاندازه‌طبیعی،بااکوی‌میومتریال‌شدیداهتروژن‌وبانمای‌میوماتوزبه‌ابعادبزرگترین۸۸م‌م،/اینترامورال/ساب‌موکوزال/رویت‌شد،لطفا‌توضیح‌دهید‌یعنی‌چه،طوبی‌شیخ‌زاده،متاهل‌۴۳سال،خوزستان

اعظم
اعظم
2 سال قبل

سلام .درسونوگرافی من نوشته اکوژنیسیته میومتررحم هتروژن ومیوماتوزمی باشد.بزرگترین میوم ها به صورت اینترامورال دردیواره قدامی بادی رحم به ابعاد ۲۲*۲۱ م م ویک میوم اینترامورتل دردیواره خلفی بادی رحم به ابعاد ۲۷*۱۹ م م مشهوداست .ضخامت دولایه ۱۰ سانتی مترکه سن بنده ۳۵ سال هست وتخدان راست ۳۷*۲۰ م م وتخمدان چپ ۳۸*۲۲ م م است .ممنون میشم توضیح بدین

دکتر زهرا بهرامی
پاسخ به  اعظم
2 سال قبل

برای درمان میوم ها قرص مدروکسی پروژسترون برای سه ماه استفاده کنید و بعد مجدد سونو انجام بدین
اگه تغییری نکرد دارو رو عوض میکنیم

کاظمی
کاظمی
2 سال قبل

سلام درسنوگرافی من اومده تخمدانها پی کو لایک میباشد یعنی چی ممنون می شم جواب بدید

دکتر ندا اکتابانی
پاسخ به  کاظمی
2 سال قبل

منظورتون شاید pco هست یعنی تخمدان پلی کیستیک یعنی کیست های ریزی هست که در دیواره تخمدان ایجاد میشه

مرضيه
مرضيه
2 سال قبل

سلام درسونوگرافی من نوشته اکوی میومتر مختصر هتروژن است وضخامت آندومتر۱۳ میلی متر است خواستم بپرسم مشکل خاصی هست

دکتر ندا اکتابانی
پاسخ به  مرضيه
2 سال قبل

سلام ضخامت آندومتر شما زیاد شده
بستگی به سنتون داره که ببینیم خطرناک هست یا خیر

مهن
مهن
2 سال قبل

سلام توی سنو گرافی دکترم گفتن اکو نامنظم این یعنی چی؟!

دکتر زهرا بهرامی
پاسخ به  مهن
2 سال قبل

اکوی قلب جنین منظورتونه دیگه؟ اگه اینطور باشه مجدد انجام بدین

بی تا
بی تا
پاسخ به  دکتر زهرا بهرامی
2 سال قبل

سلام ۳۰ساله هستم،۶سال هست ک ازدواج کردم،امسال در تخمدان سمت راستم به شدت درد عجیبی دارم،و متاسفانه ۱۰روز قبل از شروع ماهانه،دردم شروع میشه ک قادر ب انجام کاری نیستم،در سونوگرافیم(در فوندوس رحم هیپواکو و هتروژن به نفع اینترامورال لیومیوما مشاهده شد با ابعاد(۲۹*۴۰)ودیگری باقطر ۱۰میلی متر میباشد)فقط هم قرص فولیک اسید استفاده میکنم،و مفنامیک اسید!دردم طولانیه و خسته کننده ! دوره ماهانم هم منظم هست،خونریزیم هم متفاوته در هر دوره،بعضی وقتها اصلا خونریزی ندارم،بعضی وقتها طبیعی…

سحراصغرزاده
سحراصغرزاده
3 سال قبل

سلام سونوگرافی من رحم سایزبزرگ واکوی پارانشیم رحم قدری غیریکنواخت میباشدمیشه واضح توضیح بدین

دکتر ندا اکتابانی
پاسخ به  سحراصغرزاده
2 سال قبل

سلام احتمالا به خاطر اختلال هورمونی است.

معصومه
معصومه
3 سال قبل

در سونو گرافی من اومدهرحم با ابعاد۳۹×۸۹میلیمتر با اکوژنیسیته فیبرو ماتوزرویت گردید

دکمه بازگشت به بالا