داروی ویتامین ب۶ | پیریدوکسین | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Pyridoxine | Vitamin B6
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری ویتامین ب6 (پیریدوکسین)

فهرست مطالب
نام تجاری داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
Neuro-K, Vitamin B-6
کاربرد داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
کمبود ویتامین ب۶، برخی از انواع کم خونی، برای جلوگیری از عوارض جانبی برخی داروها
اشکال دارویی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
قرص، آمپول
اطلاعات دارویی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
داروی ویتامین ب۶ یا پیریدوکسین در پیشگیری و درمان کمبود ویتامین ب۶ (برخی افراد در شرایط خاصی مانند برخی بیماریها و یا مصرف برخی از داروها دچار کمبود ویتامین ب۶ میشوند)، افراد مبتلا به کم خونی سیدروبلاستیک (Sideroblastic Anemia) و برخی اختلالات متابولیکی تجویز میشود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد پیریدوکسین ممکن است به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک کند.
از جمله اعمالی که ویتامین ب۶ در بدن انجام میدهد، عبارتند از: ساخت آنتی بادیها، حفظ عملکرد طبیعی اعصاب، ساخت هموگلوبین، تجزیه پروتئینها و حفظ قند خون در محدوده طبیعی.
توجه: از آنجا که کمبود ویتامینهای گروه B به تنهایی شایع نیست، معمولاً ترکیبی از این ویتامینها تجویز میشود.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین داخلی و پزشک آنلاین عمومی مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
- قبل از شروع درمان با داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین) (Vitamin B۶(Pyridoxine)) ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی ویتامین ب۶، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک داخلی برای شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف خودداری نمایید.
- از آنجا که زمان زیادی برای تخلیه ویتامین لازم است، در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف داروی ویتامین ب۶، نگران نباشید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- داروی ویتامین ب۶ را همراه غذا میل کنید.
شما میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین تمامی سؤالات خود از جمله در مورد نحوه مصرف ویتامین B۶، نحوه تزریق آمپول ویتامین B۶، قرص ویتامین B۶ را چند روز یکبار بخوریم، ارتباط ویتامین B۶ و چاقی، فواید ویتامین B۶ برای مو، عوارض مصرف قرص ویتامین B۶، باید و نبایدهای مصرف آمپول ویتامین B۶ در بارداری، کسب اطلاعات لازم در مورد برندهای فرم تزریقی داروی ویتامین ب۶ مانند آمپول VIBSIX300 و … را از داروساز آنلاین بپرسید.
موارد منع مصرف داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
- به تاریخ انقضای داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین) (Vitamin B۶(Pyridoxine)) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی ویتامین ب۶ را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- بیماریهای قلبی
- بیماریهای کلیوی
- چنانچه از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
- بدون توصیه پزشک داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین) را به کودک ندهید.
- مصرف مقادیر زیاد داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین) در دراز مدت میتواند باعث ایجاد وابستگی شود.
- داروی ویتامین ب۶، ممکن است تنها بخشی از یک برنامه کامل درمانی باشد که شامل یک رژیم غذایی خاص نیز میشود، بنابراین رژیم غذایی که توسط پزشک یا مشاور تغذیه برای شما تنظیم شده است را رعایت نمایید.
- مصرف ویتامینهای اضافی بدون تجویز پزشک و برای افرادی که یک رژیم غذایی متعادل دارند، لازم نیست.
- داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)، ممکن است باعث تغییر در نتایج برخی از تستهای آزمایشگاهی (مانند آزمایش اوروبیلینوژن ادرار) شود لذا پزشک معالج را از مصرف این دارو مطلع سازید.
- در طول درمان با داروی ویتامین ب۶، از مصرف الکل بپرهیزید.
تداخلات دارویی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
از جمله داروهایی که با داروی ویتامین ب۶ تداخل دارند، عبارتند از:
- لوودوپا
- فنوباربیتال
- فنی توئین
- هیدرالازین
- ایزونیازید
- سیکلوسرین
- پنی سیلامین
- داروهای خوراکی جلوگیری کننده از بارداری
عوارض جانبی داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف لاموتریژین حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید.
از جمله عوارض داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین) عبارتند از:
- خواب آلودگی
- کند شدن حرکات
- بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن
- کاهش سطح اسید فولیک سرم
- بی حسی دست یا پا
- حساسیت به نور خورشید
- حالت تهوع
- درد شکمی
شرایط نگهداری داروی ویتامین ب۶ (پیریدوکسین)
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشک آنلاین داخلی، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
عادت ماهیانه شدید از چه قرصی استفاده کنیم کم شه عیر از مفنامیک اسید
سلام آمپول ویتامین ب۶ ۱۰۰ با سرم تزریق مشه یا خیر
سلام من داروی تشنج میخورم قبلادکترمغزواعصاب برای من ویتامین ب ۶میدادولی الان دوسالی هست نخوردم دچاردردعصبی دردست شدم میتونم خودم میخورده باشم ؟یابایددکترتجویزکنه؟
دختر ۱۰ ساله من به جای فولیک اسید b6 خورده مشکل خاصی به وجود میاد
سلام ببخشید من سه ماه هست باردار هستم خلیی حالت تهوع دارم از قرص بیریدوکسین استفاده مونم آیا اضرار داری برای جینن یا خیر